Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

LDAC hd brak dla innych urządzeń

(Temat utworzony: 13-09-2024 05:42 PM)
245 Wyświetlenia
Robisław000
Pathfinder
Opcje
Kupiłem słuchawki Huawei Buds 6i z obsługą Hi-Res i obsługą kodeka LDAC, ale tylko... na Huawei P30, pięcioletnim smartfonie. Natomiast po zakupie S23 myślałem, że ta opcja jest domyślna, gdy wykryje słuchawki obsługujące kodek LDAC HD, a tu psikus ze strony Samsunga – albo nasze słuchawki, albo nawet w opcjach programisty po zmianie na LDAC domyślne, po chwili znów jest AAC. Porażka, a słuchawki grają super po podłączeniu do P30, a gorzej podłączone pod S23.
Myślałem, że marka Samsung to coś więcej niż pan Chińczyk, ale widzę, że myliłem się, a wystarczy tylko odblokować LDAC dla innych urządzeń!!!!!

image

image

0 Like
12 Odpowiedzi
Eazy21
Apprentice
Opcje
Spróbuj w ten sposób. Ja posiadam S23 i man w opcjach programisty włączony ten kodek do dźwięku. Używam słuchawek i5 huawei.
https://youtu.be/lM_5XgsCjLQ
0 Like
Rozwiązanie
Robisław000
Pathfinder
Opcje
Problem rozwiązany przez Samsung Members. Domyślnie LDAC jest wyłączony w Bluetooth, więc należy go włączyć w ustawieniach Bluetooth (ikona koła zębatego) i wybrać kodek LDAC.
Dlatego nie mogłem tego zrobić z poziomu programisty. Dziwne jest, że telefon nie wykrywa takich urządzeń domyślnie,tak jak stare telefony. Dziękuje. 1726241882506.jpg1726241882527.jpg1726241882563.jpg
Robisław000
Pathfinder
Opcje
Oby Samsung wprowadził to domyślnie ON , bo takich postów było tu trochę odnośnie dźwięków słuchawek itd.1726242104247.jpg
0 Like