Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23+ sluchawki przewodowe nie dzialaja po podlaczeniu

(Temat utworzony: 11-10-2024 01:07 PM)
454 Wyświetlenia
Members_vnbnHIO
First Poster
Opcje

Z dnia na dzien w S23+ przestaly dzialac sluchawki przewodowe. Inne tez nie dzialaja, ale port USB-C tak bo telefon laduje sie bez problemow. Sluchawki sprawdzilem na innych urzadzeniach i dzialaja. Nie pojawia sie jak dawniej ikona po podlaczeniu, telefon praktycznie nie reaguje. Nie moge znalezc info na forum ani nie w ustawieniach. 

0 Like
11 Odpowiedzi
PiotrCh
Expert
Opcje

@Members_vnbnHIO Sprawdź dostępność aktualizacji oprogramowania w ustawieniach telefonu oraz wykonaj wipe cache partition:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

Następnie możesz podłączyć inne urządzenie do przesyłania multimediów, żeby sprawdzić czy zostanie ono wykryte, np. pendrive lub po prostu podłączyć telefon do komputera.

Korzystasz ze słuchawek USB-C czy z przejściówki USB-C -> minijack? 

0 Like
Members_vnbnHIO
First Poster
Opcje

Dziekuje. Niestety nie pomoglo. Pierwsze co to wlasnie uaktualnilem telefon. Sluchawki oryginalne JBL USB-C ale probowalem tez z AKG i nic, zadna ikona sie nie pojawia i dzwiek wciaz z telefonu. 

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Members_vnbnHIO Może być to spowodowane uszkodzeniem pinów w porcie USB telefonu. Najwidoczniej te które odpowiadają za łądowanie działają poprawnie, lecz reszta niekoniecznie. Jeżeli inne słuchawki nie działają, radziłbym oddać sprzęt do serwisu.

Members_vnbnHIO
First Poster
Opcje

Dziekuje. Telefon na gwarancji to juz zglosilem do naprawy. Czekam na info. Pozdrawiam

0 Like
mamber
Apprentice
Opcje

Mam dokladnie ten sam problem i to chyba wystapiło po ktorejś aktualizacji, juz kilka osob probowało to rozwiązać i nic, dzwiek po portcie usb nie idzie na żadnym urządzeniu, port jest po wyczyszczeniu i nadal nic!!!!

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mamber, z jakiego adapteru korzystasz?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
mamber
Apprentice
Opcje

Sprawdziłem wszelakie adaptery dostepne w sklpach mialem taka mozliwosc przed zakupem, do tego sprawdzilem slychawki i zestawy glosnikow ktore seryjnie na podłączeniu mają koncówkę usb c, za kazdym razem to samo, brak dzwieku...podlaczam pedrivy bezposrednio a nawet przez przejsciowki i telefon natychmiast czyta doslownie wszystko i wszystkie urzadznia jakie podlacze pod gniazdo telefonu, malo tego w apce samsung members wykonalem test telefonu, i gdy doszło do testu sluchawek w tescie podlacz slychawki telefon wykrył ze sa podlączone ale w kolejnym tescie czy slychać dzwięk niesteyt cisza.... pisałem na live chat z supportem, wykonałęm czyszczenia gniaqzda,czysczenie pamiecie podrecznej a takze w recovery wedlug instrucji czyszczenie cachu i nadal nic, dodam ze problem wystapil z dnia na dzien  i jesli mnie pamiec nie myli to chyba po tej cudownej aktualizacji w ktorej wrzucone zostalo AI i jakos potem wlasnie podlaczylem audio do telefonu i cisza, dodam ze w momencie podlaczenia psrzetu audio pod gniazdo sprzet ,,udarze sygnałem" jak to bywa przy podlaczeniu urzadzen zewnetrznych....i na koniec zauwazylem pewna ciekawostke choc nie wiem jak bylo seryjnie, otóż gdy czysciłem pamiec podreczna usb w swoim s23 to wer. sterownika usb pokazuje 1.0 co na moje wygląda iz przy tego typu usb c to sterownik powinien byc wyzszej wersji? co prawda jestem tylko sieciowcem w dziedzinie IT ale po tych roznych probach i to co opisalem wyglada to tak jak by dusil sie sterownik, wer. sterownika 1.0 przy usb-c?  dodam jeszcze!! ze juz wielu magikow ogladalo ten problem od programistow od telefonow i komputerow, nikt nie wie co jest grane a juz wyczytalem ze nie jestem jedyny ktory w s23 stracil dzwiek na porcie ze wskazanie na wine aktualizacji...ja wypatrzyłem wlasnie to iz nie podoba mi sie wersja sterownika usb ale moge sie mylic...

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@mamber, na chwilę obecną widzę tu dwie opcje: hard reset urządzenia (dodam, że prywatnie posiadam S23 ze wszystkimi najnowszymi aktualizacjami i u mnie jak najbardziej słuchawki działają - słuchawki to realme ze średnio-taniej półki, natomiast adapter oryginalny Samsunga) lub zgłoszenie błędu wraz z logami systemowymi poprzez aplikację Samsung Members: Wsparcie > Wyślij zgłoszenie.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

mamber
Apprentice
Opcje
Witam ponownie, raport został wysłany nawet dostałem odpowiedź że dotarł, coś wiadomo gdzie szukać dalej pomocy z brakiem dźwięku po porcie usb?
0 Like