Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania Galaxy S23 FE | S23 | S23+ | S23 Ultra

(Temat utworzony: sobota)
327 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Galaxy_S23_Series_02.jpg

W tym wątku zachęcam wszystkich do dzielenia się informacjami odnośnie nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach Galaxy S23, Galaxy S23+ oraz Galaxy S23 Ultra. Pamiętajcie, że z reguły w pierwszej kolejności aktualizacje trafiają do telefonów zakupionych w wolnej sprzedaży (wariant EUX). Telefony pochodzące od operatorów otrzymują aktualizacje nieco później.

Jak długo będą wspierane telefony z serii Galaxy S23?

• System: Android 17
  • Bezpieczeństwo: 01.02.2028

Modele S23 otrzymają aż 4 duże aktualizacje systemu Android oraz 5 lat wsparcia w postaci aktualizacji bezpieczeństwa. To oznacza, że ostatnią aktualizacją systemu będzie Android 17 a wsparcie bezpieczeństwa zakończy się w lutym 2028 roku.

Informacje o aktualizacjach:

Galaxy S23 FE (SM-S711B):

Galaxy S23 (SM-S911B):

Galaxy S23+ (SM-S916B):

Galaxy S23 Ultra (SM-S918B):

Dodatkowe informacje:

Przydatne odnośniki na forum:

Przydatne zewnętrzne odnośniki:

1 900 Odpowiedzi
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Zrobiłem update na S23+ dzisiaj rano. Na razie nic specjalnego, o wydajności baterii się jeszcze nie wypowiadam, ale podobno mieli wprowadzić szczegółowe info o jej stanie na podobieństwo tego co jest w iPhonach i jakoś tego nie widzę. Natomiast Adminów forum BŁAGAM - napiszcie do Samsunga żeby dodali opcję zmiany wskaźnika naładowania baterii, albo chociaż niech przywrócą opcję wyświetlania % obok ikonki - to co jest teraz to DRAMAT 😞

Abisai78
Helping Hand
Opcje

Jeszcze pytanko po ostatniej aktualizacji - czy w OneUI 6.x wybrane w ustawieniach tło połączeń (można dla każdego SIMa osobno) po uzyskaniu połączenia było mocno 'wyblurrowane' (tak, że w zasadzienie widać wybranej grafiki)? Bo tak się dzieje w OneUI 7 😕

A chciałbym żeby tło wyświetlało się cały czas, a nie tylko kiedy czekam na połączenie...

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Abisai78 Ja mam ustawione wideo i nie dochodzi do jego rozmycia po odebraniu rozmowy. Podejrzewam, że zwykłe tło w postaci grafiki również nie uległoby rozmyciu.

0 Like
jakost
Student
Opcje
Czy ktoś już otrzymał aktualizację na swój S23FE?

Jeśli nie, to jaki jest aktualny status?
Wiem, że jest artykuł z harmonogramem ale widzę, że wiele modeli dostaje wcześniej niż pierwotnie zapowiadano.
0 Like
Zonniak
Big Cheese
Opcje
Zapraszam do zapoznania sie. Szybciej otrzymałbyś informację korzystając z przeglądarki na forum.

Harmonogram Aktualizacji One UI 7.0
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/harmonogram-aktualizacji-android-15-z-one-ui...
0 Like
jakost
Student
Opcje
Pisząc "wiem, że jest artykuł z harmonogramem" miałem na myśli, że zapoznałem się z nim.
Wiem też jednak, że w wielu przypadkach aktualizacja pojawiła się wcześniej niż zakładał harmonogram, dlatego zapytałem czy może ktoś już ma.
XlolekNaX
Explorer
Opcje
Witam. Ostatnio pojawiła się aktualizacja One UI 7 dla Galaxy S23. Mam więc kilka pytań do osób, które zaktualizowały już swoje S23:
  • - Czy po aktualizacji występują jakieś błędy?
  • - Czy telefon działa zauważalnie wolniej/szybciej? Czy nic go nie przymula?
  • - Czy bateria (po tym, jak się "ustabilizuje") trzyma tak samo, jak na One Ui 6.1?
Proszę o odpowiedzi.
0 Like
JacekL
Pioneer
Opcje
Nie zauważyłem żadnych problemów 😊
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Raczej w Polsce nikt jeszcze nie dostał, bynajmniej ja nie mam (dystrybucja T-Mobile), znajomy też nie ma (z wolnej sprzedaży).
PS.
Choć czytając na forum o problemach wyższych modeli po aktualizacji to raczej nie spieszy mi się do niej...
Z drugiej strony patrząc na brak comiesięcznej (kwietniowej) aktualizacji zabezpieczeń to chyba nieuniknienie jest coraz bliżej (prawdopodobnie w tym miesiącu).
AlexandraL_
Explorer
Opcje
W moim S24 Ultra po aktualizacji telefon działa jakby lepiej. Jedyna aktualizacja której żałuję, to aktualizacja aplikacji Pogoda, z której usunięto najbardziej istotną dla mnie funkcję, jako alergika, czyli informację o pyleniach. Czas zmienić aplikację pogodową najwyraźniej