Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria ładując telefon, rozładowuje się.

(Temat utworzony: 30-10-2024 07:08 AM)
329 Wyświetlenia
KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
Hej, miał ktoś może taki problem? Podłączyłem normalnie telefon do ładowania, naładował się do pewnego momentu po czym szybko rozładował i został na ok. 54%. Teraz odłączyłem i podłączyłem ładowarkę i ładuje normalnie. Spotkał się ktoś z tym? Kostka jak i kabel są od Samsunga z czego kabel jest zupełnie nowy

image

10 Odpowiedzi
KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
Uwaga, tak wygląda reset telefonu. Skoczył do 86%1730274360092.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KrisU_chiha, mówiąc reset, masz na myśli ponowne uruchomienie? Po tej czynności smartfon normalnie się ładuje?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
Tak, chodzi o uruchomieniu ponowne. Wskoczył nagle na 86% z 64%. Teraz jak zablokowałem ekran i odblokowałem to automatycznie otworzył się ekran główny bez potrzeby odblokowywania. Ponowiłem zablokowanie i odblokowanie kilka razy, efekt był taki sam. Po chwili wyskoczył jeszcze monit "program interfejs systemu nie odpowiada"
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@KrisU_chiha, spróbuj wykonać zabieg Wipe Cache Partition, nie usuwa on żadnych danych, tu masz instrukcję: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
Tak też, zrobiłem. Bardziej chciałem sprawdzić czy inni użytkownicy również mają ten błąd
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. To chwilowy błąd systemu może się zdarzyć w szczególności jeśli mamy włączone różnego rodzaju tryby oszczędzania baterii.
0 Like
KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
Jedyny tryb jaki mam to adaptacyjne ładowanie. Nie było jego oznak jak sprawdzałem rano telefon. Po prostu się "ładował"
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
No I to właśnie przez ten tryb system mógł dostać chwilowy błąd.
0 Like
KrisU_chiha
Journeyman
Opcje
To prawda, ale dziwną rzeczą jest problem z poprawnym odczytem baterii. Z 70+ do 54 i po resecie urządzenia nagle do 86%. Gdyby ogólnie się zatrzymał na tych 54% to bym stwierdził "adaptacja omyłkowo go zatrzymała" ale niestety tu był też problem z nagłym spadkiem baterii na ładowaniu oraz po ponownym uruchomieniu dużym wzrostem.
0 Like