Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S23 Ultra status wiadomości sms

(Temat utworzony: 31-10-2024 10:44 PM)
513 Wyświetlenia
urma1111
Navigator
Opcje
Witam 
czy na w/w smartphone można sprawdzić czy wiadomość sms była odczytana u odbiorcy a jeśli tak to jakie w tym przypadku zrobić ustawienia. 
Dziękuję za podpowiedź, pozdrawiam ogół ,;)

0 Like

3 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam taką funkcje oferuje czat rcs aby włączyć czat rcs w wiadomościach samsung proszę odpalić wiadomości kliknąć 3 kropki następnie ustawienia potem ustawienia czatu i w domyślny typ wiadomości ustawić czat.
Dla wiadomości google jest to ustawienia potem ogólne i czat rcs. Tylko żeby to działało 2 osoba też musi mieć włączony czat rcs

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czat RCS działa tylko w aplikacji Samsunga i tylko do innych osób w Play. Kontakt z operatorem nic Ci nie da. Musisz używać aplikacji Samsunga

Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jak już koledzy poinformowali. Wiadomości RCS w Play działają tylko na aplikacji Samsunga i we własnej sieci. Dzieje się to dlatego że Operator nie ma podpisanej umowy z Google na korzystanie z ich usługi i serwerów ( na ten moment rozmowy trwają między obiema firmami) Co do zwykłych wiadomości odczytywanie możemy tylko ustawić w MMS-ach

8 Odpowiedzi
Rozwiązanie
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam taką funkcje oferuje czat rcs aby włączyć czat rcs w wiadomościach samsung proszę odpalić wiadomości kliknąć 3 kropki następnie ustawienia potem ustawienia czatu i w domyślny typ wiadomości ustawić czat.
Dla wiadomości google jest to ustawienia potem ogólne i czat rcs. Tylko żeby to działało 2 osoba też musi mieć włączony czat rcs
urma1111
Navigator
Opcje
Dziękuję za szybką reakcję i odpowiedź ale właśnie zauważyłem że mój tel nie obsługuje RSC 🤔🤪
sieć PLAY 1730413718849_1730413718832_0.jpg1730413771169.jpg
0 Like
urma1111
Navigator
Opcje
klikając w 3 kropki z rozwiniętej listy nie ma też zakładki ustawienia 😞
Dziękuję, chyba coś mam nie tak ustawione 🤪SmartSelect_20241031_233358_Messages_1000023864_1730414038.jpg
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Play nie obsługuje czatu rcs dla wiadomości google ale z tego co wiem w wiadomościach samsung nie powinno być problemów u mnie w wiadomościach samsung wygląda to tak1730416346977.jpg1730416346994.jpg
urma1111
Navigator
Opcje
pozostaje raczej kontakt z operatorem, jeszcze raz Dziękuję 👍 jeszcze posprawdzam i poinformuję jeśli problem rozwiąże
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie ma za co mam nadzieje że problem uda się rozwiązać
Rozwiązanie
JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czat RCS działa tylko w aplikacji Samsunga i tylko do innych osób w Play. Kontakt z operatorem nic Ci nie da. Musisz używać aplikacji Samsunga
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Jak już koledzy poinformowali. Wiadomości RCS w Play działają tylko na aplikacji Samsunga i we własnej sieci. Dzieje się to dlatego że Operator nie ma podpisanej umowy z Google na korzystanie z ich usługi i serwerów ( na ten moment rozmowy trwają między obiema firmami) Co do zwykłych wiadomości odczytywanie możemy tylko ustawić w MMS-ach