Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowarka samochodowa do S23FE - nie uruchamia się tzw "super szybkie ładowanie"

(Temat utworzony: 09-10-2024 10:10 PM)
45 Wyświetlenia
PablitoOooo
Pioneer
Opcje

Cześć, mam ładowarkę samochodową z tego linka - https://www.euro.com.pl/ladowarki-do-telefonow1/-lad-samoch-pps-multi-charging-czarna.bhtml

Niby 30W, obsługuje wszystkie technologie ładowania itp. , ale jak podłączam telefon to nie uruchamia się tzw "super szybkie ładowanie" i kolor niebieski animacji. Włącza się wolniejsze szybkie ładowanie z zieloną animacją. Zastanawiam się co może być powodem 🤔😑

Na oryginalnym kablu Samsunga był problem ze zrywaniem Android Auto. Na tym PowerStream nie ma tego problemu. Niby też jest kompatybilny ze wszystkimi technologiami ładowania.

Mam też dwie mini ładowarki GAN5 od Baseusa i w nich bez problemu włącza się super szybkie ładowanie Samsunga. A na tej samochodowej nie chce 😑🫤

4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@PablitoOooo Pytanie, czy gniazdko w Twoim telefonie w ogóle jest w stanie obsłużyć ładowanie z mocą 30W? Przykładowo w moim aucie maksymalnie 10W jest możliwe do wyciągnięcia z gniazdka. Generalnie telefony nie mają gwarancji, że będą pracowały z modelami ładowarek innych producentów. Sprzęty mogą być ze sobą po prostu niekompatybilne.

0 Like
PablitoOooo
Pioneer
Opcje
Port w telefonie obsługuje 25W , w domu ładuje go ładowarka tej samej firmy również 30W i ładuje się z max. dostępne limitem portu USB czyli 25W. Raczej to dziwne bo firma ta sama. Obie ladowarki obsługuje te same technologie ładowania, w tym te Samsunga, a ta samochodowa nie kręci na max. dostępna moc. Zobaczę z inną jak mi wpadnie w ręce. 🙃
0 Like
IDeeJay
Explorer
Opcje
Usb A jest do QC a gniazdo usb C jest pod PD i taką technologie samsung obsługuje więc musisz zmienić przewód na taki który ma usb c po obu stronach
PablitoOooo
Pioneer
Opcje
Ooo dzięki, spróbuję. Mam rozwód USB z A na C, ponieważ w aucie mam portal USB A . Zaopatrzę się w takim razie w obustronne USB C 😃
0 Like