Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Screen on time

(Subiect creat la: 01-09-2022 12:35 PM)
530 Vizualizări
Mihaibarajos
Apprentice
Opțiuni
Buna ziua, am observat ca telefonul nu conometreaza corect timpul Screen on time sau screen off time uitandu-ma la Usage since last full charge, cateodata arata maj mult cateodata maj putij cateodata arata un timp si intru din nou la usage since last full charge si arata cu mult mai mult decat prima oara. Mai are cineva bug-ul acesta ? Stiu, nu-i o chestie majora si nu deranjeaza la folosirea telefonului. 
19 Răspunsuri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nu este neaparat un bug dar da, sub grafic la "time since last charge" arata de obicei mai mult decat usage time (adica screen on + off time). O teorie personala ar fi ca nu contorizeaza timpul in care sta in deep sleep telefonul dar nu am apucat sa verific si sa sap legat de asta...

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Nu este un bug.Acea "cronometrare" de la Screen on time/Screen of time este o estimare,nu ceva foarte exact fiind posibil să nu ia în calcul absolut toate procesele care rulează pe smartphone.
Dacă vei accesa din setările generale ale smartphone-ului Digital Wellbeing and parental control vei observa un alt rezultat al contorizării Screen on time deci nu există vreun motiv de panică în acest sens,aşa cum deja ai scris şi tu nederanjându-te în utilizarea smartphone-ului.Ca idee inclusiv timpul de încărcare afişat pe display atunci când smartphone-ul se încarcă este estimativ..Poți verifica asta foarte uşor cronometrându-l manual.Acele decalaje reale de ordinul secundelor sau poate chiar minutelor (în plus sau în minus față de ce afişează software-ul pe display)nu sunt esențiale şi nu afectează buna funcționare a smartphone-ului.Le are toată lumea aşa că nu este cazul să le consideri un bug.
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nu este vorba de asta...se refera la ce am incercuit in poza mea (cel putin eu asa am inteles)... timpul de la 1 este un timp clar, cat s-a scurs de cand a fost incarcat 100%. Timpul de la 2 este iar clar, cat a fost ecranul off si cat on...insumate ar trebui sa fie egale cu 1 dar nu sunt. Intotdeauna valoarea de la 1 este mai mare decat cea de la 2. Exista deci un timp scurs de la incarcare care nu este contorizat ca fiind cu ecranul on dar nici cu ecranul off....am facut supozitia ca poate fi in deep sleep dar nu stiu sigur.

O sa mai verific ..Screenshot_20220901_122424_Device care_1000003301_1662024267.png

Consideri ca un comentariu ti-a fost de ajutor? Marcheaza-l ca solutie in discutia pe care ai deschis-o... Asa vei ajuta si pe altii sa gaseasca rapid rezolvari la probleme similare
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Cumva am spus ceva eronat?
Ți se pare o cronometrare exactă ce am subliniat cu roşu?
Da,însumate ar trebui să fie cum spui tu.Cu condiția ca ceea ce ai încercuit să fie şi real.Screenshot_20220901_123420_26809.jpg
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nu asta era intrebarea ci cea detaliata de mine. Ce ai subliniat nu este estimarea ci timpul real cat a fost aplicația activa. Doar ca il afisaza aproximativ si nu spune 46 secunde si 10 sutimi...de masurat insa il masoara.

Dar cum spuneam, problema nu este asta, detalierea timpului pe aplicatii este una iar timpul total de screen on time / screen off time este alta

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Întrebarea face referire la cronometrare.
Nu ştiu ce nu înțelegi dar mai explic încă o dată.Ce am subliniat eu cu culoare roşie este estimativ(less than 1 m).Exactitate ar însemna 35 s,sau 46 s,etc.
Acele aplicații ca timp de activitate însumate ar trebui să determine screen on time.Despre asta discut aici.Despre CRONOMETRARE!
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nici eu nu inteleg ce nu intelegi...Dar ce a intrebat initiatorul topicului este cu totul altceva si anume ce am detaliat eu. Tu poti discuta despre ce doresti dar nu era relevant pt subiectul in sine. Noi discutam despre valorile de sus globale din graph nu despre breakdown-ul pe aplicatii care arata cat timp a fost activa aplicatia si nu cat timp a stat telefonul cu ecranul stins sau aprins si nici cat timp a trecut de la incarcarea 100%.

Si nu, ce ai subliniat nu este estimare ci aproximatie. E o MARE diferenta. Estimarea reprezinta valoarea a ce cred eu (a se citi softul telefonului)...iar aproximatia este afisarea rotunjita a unei valori masurate exact. Te asigur ca si daca scrie ca "less than a minute" el cand calculeaza ia fix 36 secunde si 17 sutimi in calcul

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Păi estimativ crede software-ul că bateria la un full charge ține 1 zi şi câteva ore.Aproximează în urma unor algoritmi de calcul probabil.
La fel şi cu aplicațiile sub 1 minut.Tot o estimare este practic (a estima =a evalua cu aproximație).Iar legat de subiectul topicului crede-mă că am înțeles exact la ce face referire.Însă răspunsul meu a subliniat faptul că acele date nu sunt cronometrate real,exact.Dar nu mai insist.
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Nu discutam despre cat crede software-ul ca tine bateria. Nu discutam despre estimari. Vorbim despre faptul ca valoarea indicata de mine la 1 (si care este ceva masurat nu estimare) este diferita de valorile adunate de la 2 care iarasi sunt măsurate nu estimare. Cine a pomenit de cat urmeaza sa tina bateria?

Timpul cat screen este off si cat este on, NU reprezinta suma timpilor cat o aplicație este ACTIV asa cum e inregistrata in lista defalcata. Nici nu sunt toate procesele in acea lista. O aplicatie poate fi activa si ecranul sa fie stins....practic nu cred ca exista un moment in care nu exista nicio aplicație activa. Asta ce inseamna, ca trebuie sa fie ecranul aprins non stop? Nu face legatura intre lista aplicatiilor active si timpul cat ecranul sta aprinse sau stins ca sunt chestii diferite

Lista aplicatiilor arata doar procentual, care a fost ponderea fiecareia la consumul de pana atunci. Daca după 5 ore s-a dus de ex 10% din baterie, acei 10% au fost consumat sii datorita aplicatiilor din lista fiecare cu ponderea ei. Dar nu doar apkicatiile au dus la acest consum, mai sunt si alti factori

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
@RapierXDA
Eu nu am spus altceva legat de subiect.@Mihaibarajos a constatat acea diferență dintre 1+2 şi 3.Care la mine este de 4 minute.Răspunsul meu a fost legat de faptul că nu există o certitudine că datele cronometrate afişate sunt şi reale 100%. Adunând less than 1m cu less than 1m de câte ori o fi afişat cam ce rezultat obții? Exact sau nu? Despre asta discut.Acele 4 minute diferență au o explicație în mod sigur.Screenshot_20220901-132555_Device care.jpg
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Poate nu ai observat remarca mea sau ti-a scapat. Reiau... 1 + 2 NU reprezinta suma timpilor din lista de aplicatii de sub grafic. 1 si 2 sunt timpii masurati cat tel sta cu ecranul stins sau aprins iar lista reprezinta cat au fost active aplicațiile. 3 este timpul de cand se face masurarea...adica de cand a fost 100% incarcat. In mod normal ar trebui sa fie egal cu 1+2 dar nu este, asta inseamna ca mai exista un timp care nu e nici cu ecranul aprins nici cu el stins, timp care facea acea diferenta.

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Am observat.Exact asta am scris şi eu la 1+2. Dar cum este calculat 1(Screen on time) dacă nu cumva prin cumulul de timpi ai aplicațiilor active,asta incluzând şi "less than 1 m".Eşti 100%convins că acel Sot afişat este exact cât timp ca variabilă de calcul intră şi "less than 1 m" ?Indiferent ce o mai fi intrând în calcul la adunare. Acesta poate fi şi 59 s şi 25 s.Tot less than 1 m figurează în listă.Când le aduni cu restul timpilor exact afişați apar decalaje real,faptul că software-ul ştie să adune less than 1 m exact este miraculos,dar nu am certitudinea că este şi adevărat. Nu am contestat logica ta şi explicația.
Însă am dreptul să îmi exprim şi eu la rândul meu nişte îndoieli legate de datele afişate.
🙂
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Diferenta la mine a fost si de peste 1 ora (acum nu e relevant pt ca l-am mai pus si scos de la incarcat). Dar am avut si diferente mari, uite in printscreen-ul meu initial, daca aduni 1+2 sunt 6 ore 20 min si 3 este de 7 ore si 9 min...dif de 49 minute. Pe perioada unei zile este diferenta si mai mare. Rotunjirile alea si daca ar fi asa cum spui, sunt minore, de ordinul secundelor, ca in 7 ore sa se ajunga la o diferenta de 49 min ar fi oarecum imposibil.

Exista un timp care nu e contorizat asta este parerea mea. Am tot sapat si cautat, subiectul este tangential dezbatut prin diverse locuri dar nicaieri nu este data o explicatie clara. O sa verific si compar cu GSAMBattery si alte aplicatii sa vad daca reies diferentele de undeva

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Asta voiam să clarific dacă reciteşti ce am scris eu în prima postare.Că sunt decalaje reale de ordinul secundelor sau minutelor care se pot cumula pe parcursul zilei neafectând funcționarrea corectă(la Sot făceam referire).Ce anume nu se contorizează este altceva,am şi specificat asta "fiind posibil să nu ia în calcul absolut toate procesele care rulează pe smartphone".Când aşa cum spui diferența ajunge la 49 minute ca în cazul tău (mai exact 7 h şi 9m scăzut 6 h şi 20 m) începi să te întrebi logic de ce.Eu nu am acordat importanță prea mare acestor detalii dar poate reuşeşti să ne lămureşti pe toți care ar fi explicația pentru că eşti profesionist.
🙂
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni
Daca stiam explicatia crezi ca aveam discutia? 🤣

Teoriile raman teorii pana sunt confirmate de practica. Nu este nicaieri explicat în mod clar ce inseamna valorile acelea si exista diferente de interpretare. Putem testa si urmari rezultatele dar nu am avut timpul (sau dispozitia) sa sap atat de adanc. Ma intriga diferenta dar nu ma afecta intr-atat de mult incat sa ma apuc de o testare amanuntita.

Ce imi este clar este ca suma timpilor din lista de aplicatii nu este timpul cat a fost activ telefonul. Am insumat ACUM la mine ce este in lista si mi-a dat 2 ore si 7 min ceea ce nu are legatura cu nicio valoare nici de screen on nici off ...plus ca sunt unele care nici macar nu au timp trecut acolo (cum este la battery during calls sau altele).

Cred ca exista anumite moduri/stari ale telefonului care nu sunt contorizate acolo asa după cum exista aplicatii si procese care nu sunt in lista.

Noi acum despicam firul in 10 de dragul discutiei si a descoperirii unei explicatii dar majoritatea se uita acolo doar orientativScreenshot_20220901_144755_Device care_1000003319_1662032892.jpg

Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Doamneee, nu am specificat că ai şti explicația şi că o ții doar pentru tine.
Ai potențialul să o afli fiind în domeniu. Dacă acele aplicații active afişate însumate nu determină un Sot real, pentru ce mai afişează informația de la Sot dacă nu o pot verifica cum că ar fi reală? Practic nici cei de la Google sau de la Samsung care au conceput software-ul nu sunt convins că le ştiu pe toate,(neputând decât anticipa cum reacționează software-ul în anumite cazuri,nu neapărat la discuția de față)tocmai de asta existăm noi utilizatorii.Apare ceva ciudat...pac jurnal de sistem.
Sau telefon la suportul tehnic,sau la 112 specificând că Sot-ul nu se simte bine.
😄
0 Aprecieri
RapierXDA
Samsung Members Star ★★★
Opțiuni

Si un ultim post după care inchei "disputa", schimbarea a avut loc odata cu introducerea OneUI 4.0 (Android 12), inainte de asta timpii masurati si afisati erau identici (am atasat o poza cu valorile de atunci luata dintr-un articol) si se vede clar...

6h 7 min utilizat....6 h 7 min ago (since last full charge). Ce poate fi mai clar de atat?

RapierXDA_0-1662033552571.png

GeorgeOvidiu
Pathfinder
Opțiuni
Să te asiguri că îl încarci 100% ca să se reîmprospăteze acea utilizare , dacă nu îl încarci 100% se adună incontinuu timpul și de aceea poate arată mai mult
GeorgeOvidiu
Pathfinder
Opțiuni
Atât am eu pe samsung galaxy m11 asta fiind ieri Screenshot_20220901-073054_Device care_25836_1662044137.jpg
0 Aprecieri