Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 ultra słabe zdjęcia

(Temat utworzony: 24-02-2022 10:13 AM)
23639 Wyświetlenia
damian91111
Journeyman
Opcje
Witam kupiłem s22u . Mam też p40pro i robiąc zdjęcie s22u to jakaś porażka tamten telefon 2letni robi dużo lepsze zdjęcia w każdej sytuacji o co tu chodzi. Rozdzielczośc 108mp ustawiona zdjęcia w tych samych warunkach oświetleniowych.

Przejdź do rozwiązania
318 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Willy___  Zakładam, że sprawdzałeś, czy nie masz żadnych rys bądź plam na samym obiektywie? Przeczyść dane aparatu w ustawieniach:

Ustawienia > Aplikacje > Aparat > Pamięć > Wyczyść dane.

Spróbowałbym też zresetować partycję cache. Lubią się tam zbierać problemy po aktualizacjach:
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Lilq
Student
Opcje
Mam s 22 i te zdjęcia to jakaś pomyłka, obraz zamazany.. czuję się oszukana bo podobno kupiłam telefon z dobrym aparatem tylko gdzie ten dobry aparat bo pewnie nie w tym modelu
0 Like
Lilq
Student
Opcje
O takie swietne20240521_183956_1000001073_1716309597.jpg
0 Like
Lilq
Student
Opcje
No i tu jest problem bo ja jednak coś tam wiem o fotografii ... problem polega na tym ze aparat nawet ręcznie nie łapie ostrości.
0 Like
Artix77
First Poster
Opcje

Witam wszystkich. 

Przez 3 dni byłem "szczęśliwym" posiadaczem modelu S22.

Zacznę może od tego, że smartfony Samsung zacząłem użytkować od modelu Galaxy Ace 2, potem był Wave na sysyemie Bada, flagowce Galaktyka S 2, 3, 4Active,  5, 7  obecnie w domu z rodziną posiadamy wszystkie 10tki, tj:S10e,S10 i S10plus. 

Zanim zdecydowałem się na zakup S22, spędziłem naprawdę sporo czasu na porownaniach aparatu, typu Samsumg S22 camera vs..

Filmy ma platformie YT. utwierdzily mnie w przekonaniu że to będzie rozsądny zakup w przedziale cenowym jaki sobie obralem. 

Sęk w tym, że wszystkie te filmy porównujące aparaty w tym modelu są sprzed 2lat a od tamtego czasu android z 12tki jest w tym modelu na 14 One Ui 6.1 

Uwierzcie mi, jakie było moje zdegustowanie i zniesmaczenie, gdy porownywalem zdjęcia wykonane moim S10e,  syna S10 i żony S10+ z nów nabytkiem S22.

Wszystkie trzy modele miażdżyly jakością zdjęcia wykonane S22.

Oczywiście sugerowane zabiegi Wipe cache oraz factory reset noe mogq poprawić "błędu" oprogramowania. 

Na temat natrafiłem dzisiaj rano,  wpisując w wyszukiwarce hasło: słaba jakość zdjęć S22 

Mam nadzieję że dla mofelu S10 nie wyjdzie już żadna aktualizacja "poprawiajaca" stabilność urządzenia 😜

Pozdrawiam 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Artix77  Witam

Jeżeli to możliwe proszę wrzucić tutaj przykładowe zdjęcia

Artix77
First Poster
Opcje

Niestety, zanim trafiłem na ten temat w sieci, telefon już był wyzerowany do ustawień fabrycznych, spakowany do zwrotu. Dodam jeszcze,  że nawet po sprawdzeniu opcji aktualizacji, przyszła jakas łatka o wadze ponad 200MB z wnosząc miedzy innym zmianę OneUi  z 6.0 do 6.1 

A że telefon był czysty to wykonałem Wipe cache z poziomu recovery, factory reset i ponewnie wipe cache. 

Wykonałem jeszcze test aparatu, trzymając w jednej dłoni S10E a w drugiej S22.

Nie było nawet cienia wątpliwości , że z takim defektem mógłbym zatrzymać S22, tylko że względu na lepszej jakości ekran. 

Szkoda, bo wielkością, jakością wyswietlacza oraz jakością zdjęć z pierwszych testów i porownań na YT po premierze tego modelu, byłem usatysfakcjonowany. 

Może czas uciec do konkurencji 🤔

0 Like
Artix77
First Poster
Opcje

Byłem właśnie w Euro RTV i z ciekawości robiłem test aparatu na S23 na OneUI 6.1 i byłem znów niemiłe zaskoczony, trzymając mojego S10e w lewej dłoni z tym samym zdjęciem.

Sam już nie jestem pewien czy to wina oprogramowania, czy partia wadliwych urządzeń, jak to miało miejsce z ekranami które w taki samym  samym modelu smartfona "grały" jedne bardziej na czerwono a inne na zielono. 

No i taki materiał teraz doczytalem:

https://www.gsmmaniak.pl/1391077/samsung-galaxy-s23-s23-plus-problem-aparat-zdjecia/

0 Like
Willy___
Pioneer
Opcje

Wykonałem wszystkie te czynności. Nic to nie dało. Porażka. Ostatni Samsung w moich rękach. A po ostatniej aktualizacji nawet Messenger ma problemy z poprawnym działaniem. Wyłączanie, czyszczenie cache, nic nie pomaga. Te telefony to już szrot.

0 Like