Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S22 Ultra - dual sim?

(Temat utworzony: 09-02-2022 07:31 PM)
4643 Wyświetlenia
peka_tra
Apprentice
Opcje
Czy oferowany w przedsprzedaży S22 ultra posiada dual sim? Gdzie można zapoznać się z oficjalną pełną specyfikacją?
0 Like
Przejdź do rozwiązania
19 Odpowiedzi
xZayah
Voyager
Opcje
Hej!
Mam pytanie dotyczące kart eSIM. 
A konkretnie czy mogę taką mieć w moim S22 Ultra? Czy jest taka możliwość?
Jeśli, Tak, to w jaki sposób? 
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Możesz mieć. Mam numer z Orange i zmieniłem kartę SIM na eSIM zaraz po zakupie telefonu. Zadzwoniłem do pomocy technicznej i konsultant poprowadził mnie przez całą procedurę, krok po kroku. Można to zrobić samemu na swoim koncie, ale pierwszy raz, lepiej skorzystać z pomocy 👍
luccassi
Pathfinder
Opcje
Ja zrobiłem to w salonie. Tak. Możesz mieć eSIM
Kubaan
Pathfinder
Opcje
Możesz mieć eSim jeżeli masz numer w Orange lub T-mobile. Plus i inne chyba jeszcze nie mają takiej możliwości
0 Like
Tomala666
Journeyman
Opcje
Cześć. Da się używać równocześnie kartę sim i esim, lub obie esim? Przy dwóch sim dwie aktywne. W inny sposób jedna się wyłącza. 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tomala666 Hej! Kiedy masz telefon dual sim obsługujący karty e-sim, możesz korzystać z nich w następujących konfiguracjach:

- 2 x fizyczna karta sim
- 1 x fizyczna karta sim + karta e-sim

Na chwilę obecną, żaden telefon nie obsługuje dwóch kart e-sim na raz. Co prawda możesz dodać na telefon kilka kart e-sim, jednak w danym momencie aktywna może być tylko jedna z nich.

Tomala666
Journeyman
Opcje
No właśnie mam sim i esim. Albo jedna, albo druga.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tomala666Pamiętaj, że to telefon DUAL SIM, a nie TRIPLE SIM - nie ma możliwości aktywować w nim dwóch kart fizycznych + e-simki. Mając dwie karty fizyczne, dodanie i aktywacja profilu e-sim dezaktywuje kartę fizyczną w sloce SIM2.

Czy da się to obejść? Niestety nie, chyba, że w przyszłości powstaną modele TRIPLE sim, na co jednak się nie zanosi.

Tomala666
Journeyman
Opcje
Nie. Mam jedną sim i esim. Byłem przekonany że będzie działać.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Tomala666 A czy możesz bardziej rozwinąć problem, ponieważ mam wrażenie, że jest nieco bardziej konkretny. Generalnie telefon powinien działać spokojnie z jedną kartą sim i jedną kartą e-sim. Czy napotykasz jakieś problemy przy korzystaniu z telefonu z takiej konfiguracji? Przykładowo wyłącza się internet w czasie rozmowy i tym podobne?