Ja mam asmedia 2364 teraz dopiero mi sie udlao zaaktualizowac. Tez z ruskiej strony maja caly zbiór firmware. Teraz chodzi wszystko elegancko. Jednka jest jeszcze jeden temat. Troche poczytalem po forach i obudowy wewnetrzne razem ze swoimi chipsetami maja tak zwane kompatybilne dyski nvme . Czyli np. Co ciekawe silvermonkej ma jms583 mikrona i on jest najlepije kompatybilny ze wd sn550 blue dyskiem nvme. Co ciekawe obudowa odczyta każdy dysk nvme ale tylko po Windowsem. Jednka np jesli chodzi o androida to juz njlepiej żeby byl ten sn550 i chipset wtedy wszystko bangla. Wiec wydaje mi sie ze nie tyle jest to sprawa firmware obudowy co wlasnie tej kompatybilnosci. Potwierdzam ze samsung dziala z obudowami icy box z chipsetem asmedia 2364, orico rtl9210 , silver monkey jms583 plus tu uwaga dysk 1tb sn550 lub nowszy obecnie w sprzedaży sn570 blue. Jest to ważne gdyż np z dyskiem nvme od goodram iridium 256nvme już przerywa i sie rozlacza podczas kopiowania plikow. Wiec jak by ktos szukał tanich duetow to te co podałem działają. Skopiowalem backup 320Gb na obudowe z fona i wszystko szybko i stabilnie. Szkoda tylko ze w s22u jest tylko usb 3.1 gen 1 a nie gen 2 2x2 wtedy by bylo 20Gb/s na icy box. A tak to bangla na 10Gb/s przez gardło wąskie portu. Dziękuję za wszelką pomoc. Jak cos moge podesłać na priw linki do aktualizacji dyskow gdyby to bylo problem z jakas obudowa u kogas. Jednka kazdy robi to na swoja odpowiedzialność.