Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z s22

(Temat utworzony: 14-05-2022 02:00 PM)
21055 Wyświetlenia
Misiek91
Pioneer
Opcje
Witam. Od momentu premiery jestem Szczęśliwym? posiadaczem modelu S22 bez plusa czy ultra. 
Od tego momentu mam kilka mniejszych bądź większych problemów z tym telefonem. A więc po kolei 🤣
1) Telefon często traci zasięg. Pomaga dopiero restart. Inaczej ja się do nikogo nie dodzwonię, nie dostaje smsow itp.
To samo z transmisja danych. 
2) Zakładam że to może być "powiedzmy" normalny objaw ale jak odpalę grę to bateria leci łeb na szyję i się grzeje. Zaznaczam że gram sporadycznie. 
3) Ostatnio podczas odebraniu połączenia telefon się zawiesił i sam zrestartował. No cóż...

Póki co chyba to wszystko. Jak coś mi się przypomni to dopisze.
Czy ktoś miał/ma podobne objawy?

Pozdrawiam.
542 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. Możesz jeszcze spróbować przywrócić ustawienia fabryczne bez wgrywania kopii zapasowej.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

xyz625251
Pathfinder
Opcje
Tez próbowałem już bez kopii
0 Like
xyz625251
Pathfinder
Opcje
Swoją drogą wiesz czy można sama ramkę dokupić do tego telefonu? Bo strasznie się obiła od etui. Czy to razem z wyswietkwczem jest?
0 Like
DaN995
Pathfinder
Opcje
Widzę obrońcę. Mam porównanie S22 do S23 i do S24. Tak, Exynos psuje wszystko. I moduł GSM co żre baterie jak opętany. Dziwnym trafem z S23 nie ma żadnych problemów natury cieplnej czy bateryjnej.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@xyz625251, z tego co się orientuję, to w tym modelu ramka jest połączona z wyświetlaczem, dlatego np. w serwisach wymieniają od razu jedno z drugim.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Rusekk777
Student
Opcje
Cześć, od zeszłego piątku mój Samsung S22+ potrafi się w losowych momentach zwiesić w taki sposób że muszę robić co chwilę twardy reset (nie minął tydzień a takich zrobiłem juz 5). Dla przykładu próbuje włączyć YouTube (nic sie nie dzieje) > próbuje wyłączyć WiFi (tez nie reaguje) > blokuje telefon przyciskiem i odblokowuje > włącza mi się YouTube i wyłącza WiFi (nie moge użyć przycisków nawigacji). I tak ze wszystkim jak się zwiesi. Ktoś też ma taki problem? Jakieś pomysły? (Oprócz factory reset)
theguildsman
Helping Hand
Opcje
1. Wipe cache partition
2. Good Guardians/Galaxy App Booster
0 Like
Rusekk777
Student
Opcje
Ok, spróbuję
0 Like
KamilAmb
Explorer
Opcje
Cześć kupiłem s22 . Kropka i to powinno starczyć, każdy kto miał ten telefon to chyba już wie o co chodzi .
Telefon jest już na 4 serwisie . Raz wymienili baterie płytę główną. A następne 3 stwierdziły że nie widzą żadnego problemu. 
Zacznę od tego że jestem zwykłym laikiem który obsługuje telefon do dzwonienia , pisania smsow , przeglądania mediów społecznościowych oraz robienia zdjęć. Dlatego też zdecydowałem sie na model z seri S a powinno mi wystarczyć zwykle A . 
Zmierzam do tego że telefon na co dzień nie nadaje się do niczego. Bateria rozładowuje się sama bez jakichkolwiek działań na telefonie , wydajność tego telefonu to porażka. Zacina się przy zwykłych aplikacjach typu wiadomosci sms , aparat czy nagrywanie filmów. Zdążyło mi się że 3 razy się sam zresetował podczas nagrywania filmów. Dodatkowo nagrzewa się bez przyczyny przez co spada mu wydajność i z 120 Hz robi się mniej niż 60hz . 
Czy tylko ja trafiłem na ten felerny model ? Czy z tym telefonem jest coś faktycznie nie tak i powinni zwracać kasę .
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, przykro mi z powodu takich problemów. Zdecydowanie takie zjawiska i awarie nie są "codziennością".
Czy próbował Pan zgłaszać reklamację naprawy w serwise, gdzie była wykonana?