Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z s22

(Temat utworzony: 14-05-2022 02:00 PM)
21054 Wyświetlenia
Misiek91
Pioneer
Opcje
Witam. Od momentu premiery jestem Szczęśliwym? posiadaczem modelu S22 bez plusa czy ultra. 
Od tego momentu mam kilka mniejszych bądź większych problemów z tym telefonem. A więc po kolei 🤣
1) Telefon często traci zasięg. Pomaga dopiero restart. Inaczej ja się do nikogo nie dodzwonię, nie dostaje smsow itp.
To samo z transmisja danych. 
2) Zakładam że to może być "powiedzmy" normalny objaw ale jak odpalę grę to bateria leci łeb na szyję i się grzeje. Zaznaczam że gram sporadycznie. 
3) Ostatnio podczas odebraniu połączenia telefon się zawiesił i sam zrestartował. No cóż...

Póki co chyba to wszystko. Jak coś mi się przypomni to dopisze.
Czy ktoś miał/ma podobne objawy?

Pozdrawiam.
542 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Dobrze no i co my mamy więcej z tym zrobić?

Ja bym tutaj wykonał już ostateczność czyli reset bez kopii.

Ale Pan oczekuje zapewne czegoś innego
Opcje
XDDD tylko tak to mogę skomentować. To po co się gościu produkujesz, że pomagasz w inny sposób. Podałem kilka moich problemów. Twoja odpowiedź: ustawienia fabryczne. Jeśli to co tu robisz to twoja praca, to nie wyobrażam sobie kandydatów, którzy odpadli.
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
To czego w końcu Pan oczekuje. Bo jeżeli to nie pomogło to pozostaje autoryzowany serwis
0 Like
Opcje

Czego oczekuję? Dobrego telefonu, ale jestem już pewien, że to nie ta firma.

Autoryzowanym? Byłem w JEDYNYM OFICJALNYM serwisie Samsunga w Polsce. Panowie, bardzo mili swoją drogą powiedzieli, że według ich testów z baterią i zasięgiem jest wszystko w porządku. Szkoda tylko, że nie pochwalili się procedurą testową, ale no cóż. W końcu czemu miałbym komuś nie ufać, prawda?

No więc mam telefon po serwisie, zainstalowano w nim NAJNOWSZE oprogramowanie, uprzednio usuwając z niego wszystko, łącznie z BIOSem.

A teraz siedzę sobię i za chwilę podłączę telefon trzeci raz w ciągu doby do ładowarki. Odłączyłem go o 8:05.

Więc nie pytaj mnie czego oczekuję, bo to chyba oczywiste, że sprawnego urządzenia za które zapłaciłem.
Skończ proszę pisać swoje niesamowite porady, bo ustawienia fabryczne przywracałem kilka, kilkanaście razy.

0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
S22 na chwilę obecną jest bublem i to nie ulega wątpliwości. Nie jest to winą żadnego z członków tutejszej społeczności. Jest szansa że nasze dyskusje i naciski na producenta przyniosą w końcu owoce. A na razie zacznijmy zachowywać się jak istoty rozumne, zamiast się kąsać i pluć na siebie.
0 Like
Opcje

Czemu? Bo bredzi to samo pod każdym wątkiem z jakimkolwiek problemem.
Zwykły użytkownik?

"Naucz się wyłączać lokalizację i usuń aplikacje z którymi nie wyrabia najnowszy Intel" Jakie to są aplikacje chłopie? To że twój komputer sobie nie radzi z fejsbukiem nie znaczy, że wszyscy tak mają.
Kupiłem flagowca żeby się zastanawiać co zrobić, żeby nie zdechł trzeci raz w ciągu dnia?

Ja wiem, że jak dużo za niego zapłaciłeś to będziesz go bronił, tak działa psychika.

Dlaczego inni nie mają tego problemu? Na reddicie jednak dużo osób go ma, a mój był w serwisie. Także mogę zacytować twój komentarz, naucz się czytać.

A negatywne emocje to wywołuje u mnie ten bubel, mam ważniejsze rzeczy na głowie niż telefon. Ma działać. Tylko tyle i aż tyle.

0 Like
Members_wZFB2pR
First Poster
Opcje

Witam mam podobny problem z zasięgiem w S22plus, w telefonie mam dwie karty: tzn e-sim Orange i Play karta. Play gubi notorycznie zasięg, nauczylem się go resetować przyciskiem tzw tryb samolot załączam i wykańczam wtedy Play łapie zasięg. Ale czy ktoś zna tu inne lepsze rozwiązanie? Pozdrawiam 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Próbowałeś zresetować ustawienia sieciowe? Jeżeli nie to przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

P4CH
Explorer
Opcje
Mi S22 po ostatniej aktualizacji potrafił w trybie cichym włączyć losowo dzwonek, mimo, że nikt nie dzwonił jak i powinien być wyciszony. Na to na szczęście pomógł wipe partycji cache. Niestety wipe nie pomógł na to, że telefon zaczął się grzać jak *****. Jak wcześniej radził sobie z mapami googla, yanosikiem, radiem internetowym i ładowaniem bezprzewodowym (w prawdzie bateria i tak się rozładowywała) tak teraz po godzinie pracy map googla i wyłączonym ekranie telefon ubija wszystkie aplikacji (nawet rozłącza BT z autem) i osiąga bardzo nieprzyjemna temperaturę (ciężko go utrzymać w ręce bo prawie parzy). Czyżby S23 był na horyzoncie i trzeba softem ubić jedyny sensowny wymiarowo flagowiec?
0 Like
P4CH
Explorer
Opcje
Nic dziś kolejny update, ciekawe co teraz popsują? Może czas zacząć korzystać z telefony w zamrażarce?
0 Like