Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi 5Ghz

(Temat utworzony: 26-04-2022 07:34 PM)
2574 Wyświetlenia
Mariusz1992
Voyager
Opcje
Witam pacjent s22 ultra sprawa wygląda że jak łącze się z siecią wifi 5Ghz to łączy się normalnie ale po jakiejś chwili zrywa połączenie i zaraz się na nowo łączy a jak zmienię na 2.4 to normalnie śmiga wie ktoś czemu tak się dzieje ? :winking-face: 
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo 😃
Gdyby były jakieś problemy pisz śmiało 😉😃👍
0 Like
daro5
Journeyman
Opcje
Witam. Mam problem z wifi 5GHz po aktualizacji. Łączy się lecz połączenie nie ma dostępu do internetu. Myślałem że to problem rutera ale inni użtykownicy sieci nie mają problemu po sieci 5 GHz. Nadmienię że po 
2.4 GHz problem nie występuje. Restartowałem już radio w telefonie jedyne co się stało to wszystkie połączenia mi wykasowało i musiałem wprowadzać wszystko jeszcze raz łącznie z sparowanymi urządzeniami bluetooth. 
Czy ktoś wie jak to naprawić. 
Telefon to Galaxy A54 5G
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A próbował Pan resetować router?
0 Like
daro5
Journeyman
Opcje
Tak to było pierwsze co zrobiłem działało pr,ez chwilę
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
daro5
Journeyman
Opcje
Ok jutro spróbuję
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dobrze. Będziemy czekać na informację zwrotną.

0 Like
daro5
Journeyman
Opcje
Wykonałem czyszczenie pamięci podręcznej wipe cache partition.
Zaraz po uruchomieniu telefonu nie było poprawy więc postanowiłem jeszcze raz restartować ruter. Teraz wygląda że problem jest rozwiązany, ale pamiętam że przy poprzednim restarcie rutera też miałem przez chwilę dobrze. Będę obserwował jak się znowu telefon zacznie rozłączać i przechodzić na 2.4GHz z braku internetu to dam znać.
Na razie dziękuję za pomoc
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Warto również sprawdzić wersję oprogramowania routera i w razie potrzeby zaktualizować. Można również pomyśleć o zresetowaniu routera do ustawień fabrycznych żeby wykluczyć błąd po jego stronie.

daro5
Journeyman
Opcje
Niestety moja radość była przedwczesna jeszcze rano było dobrze a teraz jak wruciłem z pracy to znowu 5GHz nie działa. Połączyć się da ale internetu nie ma 1705414481777.jpg
0 Like