Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniami

(Temat utworzony: 03-03-2022 03:35 PM)
27505 Wyświetlenia
Kewin17
First Poster
Opcje
Witam, od paru dni jestem posiadaczem Samsunga Galaxy s22 ultra. Mam następujące pytanie , czy spotkał się może ktoś z problemami z zasięgiem i połączeniami. 
Pozdrawiam.
277 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Olenka1  Dobrze, przynajmniej będzie wprost wiadomo co się dzieje po diagnostyce

0 Like
Krzysp1
Pathfinder
Opcje

Nie tak do końca, bo okazuje się że Plus a napewno operatorzy wirtualni mają problem z " brakiem usługi " lub prawidłowym działaniem usługi 5 G .Jest to spowodowane tym że sieć Plus udostępnia swoje usługi na innych pasmach niż pozostali operatorzy .Tak więc nie jest tak dosłownie jak to napisałeś. To że ci producent wymienił płytę główną to być może z powodu  że nie chciał się przyznać do tego że po trochu jest to i też wina Samsunga ,który nie ustawił modemu tak jak trzeba ...Pamiętaj że 3 krotna wymiana części upoważnia Ciebie do wymiany sprzętu na nowy ,wolny od wad...Pozdrawiam 

0 Like
Olenka1
First Poster
Opcje

Zgodnie z Prawem Konsumenta  Reklamacja z tytułu Rękojmi - naprawa może odbyć się tylko raz, potem klient może zażądać wymiany sprzętu lub zwrotu środków.  

0 Like
Krzysp1
Pathfinder
Opcje
Spore grono osób używających karty sim operatorów wirtualnych (a2mobile,otvarta,premium mobile itd) działających na zasięgu sieci Plus ma problem z logowaniem w urządzeniach serii s21 i s22.By poradzić sobie z tym problemem ,po włożeniu karty sim należy ustawić w ustawieniach sieci komórkowych Tryb pracy sieci 3G/2G ,następnie gdy pojawi się sieć wysłać SMS na nr 8090 o treści INTERNET ,kolejny SMS o treści MMS i po otrzymaniu wiadomości konfiguracyjnych zapisać te ustawienia .Gdy pojawi się zasieg H+ lub 3G wejść ponownie do ustawień sieci komórkowych, następnie zmienić tryb pracy na 5G/LTE/3G/2G i powinno chodzić wszystko jak należy (gdyby za pierwszym razem przy trybie 5 G pojawił się komunikat brak usługi, należy ponownie zmienić tryb sieci na 3G i potem na LTE /3G/2G a następnie na 5G . .)...Na infolinii tych operatorów niestety jest brak wiedzy na ten temat ...
Members_gUL4Nnb
Apprentice
Opcje

Witam.

Samung Ultra 22

Mam taki problem i dosc czesto wystepujacy kilka razy w ciagu dnia.

Mianowicie podczas odbioru lub wykonywania poleczenia, ani ja ani druga strona mnie nie slyszy, niezaleznie na ktorej karcie sim.

Musze wyl/wl telefon i dopiero moge rozmawiac..  ale za jakas chwile znow problem sie pojawia..

Resetowalem ustawienia sieci ale to niz nie zmienilo.. 

Prosze o pomoc..

Dzieki

0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę wyłączyć VoLTE. Ta funkcja potrafi zakłócić połączenie

Aby to wykonać wchodzimy -> ustawienia-> połączenia-> sieci mobile-> wyłączamy VoLTE
Members_gUL4Nnb
Apprentice
Opcje

Dziekuje za odpowiedz.. 

Dam znac jakie efekty.. 👍

Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Sprawdź również czy połączenia nie są wykonywane przez WiFi Calling -> to również może powodować gorszą jakość połączeń.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Czekamy na efekty
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Też miałem do niedawna taki problem, ale po ostatniej aktualizacji oprogramowania więcej się nie pojawił. Albo przypadek, albo faktycznie aktualizacja pomogła 🤔
0 Like