Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniami

(Temat utworzony: 03-03-2022 03:35 PM)
27509 Wyświetlenia
Kewin17
First Poster
Opcje
Witam, od paru dni jestem posiadaczem Samsunga Galaxy s22 ultra. Mam następujące pytanie , czy spotkał się może ktoś z problemami z zasięgiem i połączeniami. 
Pozdrawiam.
277 Odpowiedzi
Masakra_a
Student
Opcje
Cześć 
Kupiliśmy S22 Ultra i mamy problem z kartą SIM z sieci a2 mobile- telefon widzi kartę ale nie może się z nią połączyć ani nie można wybrać tego operatora ręcznie (operator działa na Plusie, ale wywala błąd). Karta jest sprawna, bo działa w starszym Note, gniazdo telefonu też bo widzi inną kartę z Play.
Co można z tym zrobić poza zmianą operatora na "normalnego"?
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Masakra_a Witam. Na początek sprawdź czy w Ustawieniach Połączeń - Menedżer Kart Sim - Więcej Ustawień Karty Sim. Jest włączona obsługa dwóch kart? Po drugie w Połączeniach - Sieć Komórkowa - Roaming Danych. Roaming jest ustawiony na wszystkie sieci? I po trzecie może być taka sytuacja że karta sim jest starego typu i nie zadziała w S22 ultra.Screenshot_20220303-041930_Call settings.jpgScreenshot_20220303-042435_Call settings.jpg
Masakra_a
Student
Opcje
@_Technik_ Dziękuję pięknie 🙂 poskutkowało 😀
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam🙂
0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Sprecyzuj bardziej te problemy.

Jeśli chodzi o mój egzemplarz to zasięg nie ucieka, WiFi działa stabilnie. Połączenia świetnej jakości.

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

juhas
Student
Opcje

Witam, dziś miałem nietypowe zachowanie mojej s22. Telefon  z rana nie miał zasięgu z karty oraz połączenia wifi. Przycisk blokady nie działał, postanowiłem go uruchomić ponownie lecz po wciśnięciu ikony telefon się po prostu wyłączył. Po pracy miałem już z nim jechać do serwisu ale spróbowałem go jeszcze raz włączyć. Na ekranie pojawił się komunikant 0% baterii. Podładowałem i jak na razie wszystko jest ok. Rano zanim próbowałem go zrestartować miał 90%. Co się mogło wydarzyć ? I co zużyło mi baterię gdy telefon był teoretycznie wyłączony ? 

0 Like
Hazi35
First Poster
Opcje
Witam też mam taki sam problem ale włączyłem już chyba wszystko i sim A2 nie loguje się do sieci a lyca internetowa działa infolinia mi mówi że raczej na 99% uszkodzony moduł GSM w nowym s22 szok 😳Screenshot_20220303-163732_One UI Home.jpg
0 Like
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam,

Czy ma Pan zainstalowane najnowsze aktualizacje ?|
juhas
Student
Opcje
Tak aktualizacje najnowsze dostępne
0 Like