Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem S22 Ultra połączenia na słuchawkach

(Temat utworzony: 06-08-2022 09:41 AM)
2391 Wyświetlenia
Zalewik
Explorer
Opcje

Dzień dobry wszystkim, starałem się znaleźć problem na forum, jednak nie znalazłem dopasowania. Mam problem z przekazywaniem połączeń na słuchawki bezprzewodowe. Pacjent to Galaxy S22 Ulta i słuchawki Sony WF-1000MX4. Problem polega na tym, że w momencie kiedy słucham sobie muzyki na słuchawkach i w między czasie wybieram połączenie klasyczne z kimkolwiek, to przez dosłownie sekundę mam  dźwięk na słuchawkach i z miejsca przełącza mi na telefon, przez co muszę spowrotem przełączać połączenie na słuchawki bluetooth. Zaraz po ponownym uruchomieniu telefonu, problem zniknął przy pierwszym połączeniu, natomiast kolejne spowortem przełączało mnie na telefon. Bixby routines wyłączony, wiec to nie tutaj tkwi problem.

29 Odpowiedzi
Typowy
Journeyman
Opcje
Cześć, czy w funkcji bluetooth przy tych słuchawkach jest zezwolona opcja na połączenia ? Tak jak na zdjęciu? Screenshot_20220806-105156_Settings_5067_1659775916.jpg
0 Like
Zalewik
Explorer
Opcje
Zezwolenie przy połączeniach jest nadane SmartSelect_20220806-105925_Settings_416_1659776365.jpg
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Zawsze tak było odkąd zwróciłeś na to uwagę czy kiedykolwiek było inaczej ?. Sprawdziłem to u siebie tylko pacjenci trochę starsi. S21U i MDR-1000X. Puściłem muzykę na słuchawki i dzwoniłem na inny telefon. U mnie nie ma tego przełączania dźwięku na telefon. Cały czas dźwięk jest na słuchawkach, od momentu wybierania aż do końca połączenia. Spróbuj wyczyścić pamięć domyślną aplikacji telefon, usuń parowanie słuchawek z listy BT i sparuj jeszcze raz. Wiem że muzykę słychać dobrze ale raczej chodzi mi o opcję 'połączenia' a nie 'dźwięk' w opcjach połączenia BT. Jeżeli to nie pomoże to zostają wtedy jeszcze takie atrakcje jak wipe cache partition, repair apps itd.

PS. To są Sony więc w opcjach połączenia możesz mieć włączony LDAC. Spróbuj go wyłączyć na chwilę czy to coś zmieni.

0 Like
Typowy
Journeyman
Opcje
A czy próbowałeś w takiej sytuacji połączyć z innymi słuchawkami ? Które posiadają funkcje rozmowy ?
Zalewik
Explorer
Opcje
W zasadzie telefon swiezynka i to pierwsze słuchawki z którymi połączyłem ten telefon, więc od początku jest ten problem. Na tych samych słuchawkach w poprzednim telefonie nie miałem tego problemu. Wykonam powyższe kroki do usunięcia pary i ponownego parowania. Mam nadzieję że obejdzie się bez grubszych atrakcji 🥲
0 Like
Zalewik
Explorer
Opcje
Jeszcze nie testowałem z innymi słuchawkami, wrócę do domu to sprawdzę słuchawki dziewczyny (jbl) i dam znać
0 Like
Typowy
Journeyman
Opcje
Dobrze, jeżeli problem będzie występować na innych słuchawkach, polecałbym skopiować dane i wykonać ustawienia fabryczne w telefonie.
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Dobra rada, to by mogło podpowiedzieć czy chodzi o tel czy słuchawki 😀 Tak, że jeżeli jest taka możliwość to warto spróbować.

0 Like
finisher
Pioneer
Opcje
S22 mają jakiś problem z połączeniami przez bluetooth, używałem S22 z Huawei Watch 2 i pomimo tego, że odbierałem rozmowy na telefonie to przełączał mi wyjście dźwięku na zegarek. I to losowo, więc nie był to problem ustawień. Teraz mam Galaxy watch i jest ok, jak odbiorę na zegarku to rozmawiam przez zegarek a jak na telefonie to przez telefon.
0 Like