Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozłączanie kart SIM S22 Ultra

(Temat utworzony: 17-03-2022 10:41 AM)
4451 Wyświetlenia
Romanista
Journeyman
Opcje
W moim S22 ultra rozłącza samoczynnie przynajmniej ok 2x dziennie kartę SIM. Korzystam z 2 kart w dual. Tworzy to pewien problem bo nigdy nie wiem kiedy jest rozłączona, ponieważ pokazuje że ma zasięg a go nie ma i nikt nie może się dodzwonić. Wówczas pomaga w ustawieniach wyłączenie i ponowne włączenie karty która nie działa, czasami jednak muszę wyłączyć i włączyć ponownie telefon żeby zaskoczyła. Jest to ogromnie wkurzające i zastanawiam się czy to jest jakiś błąd oprogramowania czy problem w sprzęcie. Czy ktoś ma podobnie? 
73 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wykonać dwa kroki. Pierwszy to resetowanie ustawień sieciowych: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych. Drugi to wykonanie wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

nowan2020
Troubleshooter
Opcje
Wyjmij i włóż kartę SIM, albo idź do operatora i wymień bezpłatnie bo źle działa, mnie się zdarzyła wymiana 2 razy w różnych telefonach.
Kolega @mirudo24 podał też reset , a zdarza sie że jest potrzebny ,zrób i daj znać czy pomogło , telefon to tylko elektronika i czasem świruje
Romanista
Journeyman
Opcje
Raczej to nie wina karty bo raz dzieje się to na SIM1 a raz na SIM2, wyjęcie i włożenie nie pomaga. Spróbuję ten reset
0 Like
OnLine8075
Navigator
Opcje
U mnie w Galaxy a 20e też tak jest co parę sekund.
0 Like
Romanista
Journeyman
Opcje
Zresetowałem jak powyżej kilka dni temu. Dzisiaj stracił zasięg na SiM1. Konieczny był restart. Czy to możliwe że coś źle zrobiłem? Czy możliwy jest jakiś uszkodzony moduł sim? Czy są takie przypadki?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To może być usterka sprzętowa lub wada fabryczna. Przed wizytą w serwisie wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w serwisie.

Instrukcja - hard reset
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
BigMickey
Explorer
Opcje
Ja w S22 ultra mam to samo
0 Like
Romanista
Journeyman
Opcje
Właśnie jak to napisałeś to zwiesił mi się dla odmiany net na SIM2. O dziwo połączenia działają. Musiałem wyłączyć kartę i włączyć i zaskoczył z powrotem. I to wszystko w telefonie za ponad 6k...
0 Like
BigMickey
Explorer
Opcje
S22 ultra działa gorzej niż xiaomi mi9
0 Like