Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Komp nie widzi s22 przez USB

(Temat utworzony: 13-04-2022 05:27 PM)
27834 Wyświetlenia
ReneSa
Pathfinder
Opcje
Witam, mam problem z transferem zdjęć z kompa na s22. Po podłączeniu kabla na odblokowanym telefonie nie pokazują mi się opcje co chcę zrobić, po prostu jest tylko ładowanie. Komp nie widzi telefonu. Robiłam reset obu urządzeń, szukałam w instrukcji obsługi, podłączałam 3 różne kable, zmieniałam ustawienia, nic nie pomaga.
Jak podłączam Huawei to komp go widzi normalnie. Na telefonie pojawia się pytanie czy ładować czy transferować pliki. Przed Huawei miałam samsunga i komp widział go bez problemu. Nic na kompie od tamtego czasu nie zmieniałam. W sensie system. 
Proszę o podpowiedź, podejrzewam, że mam coś włączone w s22 co blokuje tę operację. 
0 Like
Przejdź do rozwiązania
51 Odpowiedzi
Adasq
Explorer
Opcje

Skoro rozwiązaniem problemu nazywasz nudzeniem się - ok masz prawo. Rozumowanie na zasadzie: "że samsung coś musi" to chyba nie miałeś z nimi do czynienia nigdy wcześniej :smiling-face: to jest tylko sprzęt nie ma co się wyżywać na innych na forum :winking-face: wszystkiego dobrego i powodzenia w złatwieniu sprawy :smiling-face: 

0 Like
AK_101
Explorer
Opcje
Nie wyżywam się, na Tobie. Jeśli już to na samsungu, nie jesteś autorem aktualizacji która coś popsuła, chyba że tam pracujesz, ale to inna sprawa. Zauważ, że przeinstalowanie komputera nie zawsze jest możliwe. Prędzej firma/użytkownik zmieni telefony na takie co nie powodują problemów, żeby po każdej aktualizacji nie martwić się o ciągłość działania. Reinstalacja systemu wraz z całym środowiskiem potrzebnym do pracy może być czasochłonna i zbyt kosztowna. Jeżeli ktoś może wybrać taką drogę - to ok. Jak pisałem to s22u po aktualizacji przestał działać poprawnie, samsung powinien pochylić się nad tym problemem i tyle.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@AK_101, możesz jeszcze zgłosić błąd za pomocą aplikacji Samsung Members. W poniższym odnośniku znajdziesz instrukcję.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

marek_m71
First Poster
Opcje
Dzień dobry, mam problem z połączaniem Samsunga S22 do komputera. Mam jakieś kable usb A - usb C z poprzednich telefonów i telefon myśli że jest tylko ladowany i nie daje możliwość wyboru trybu przesyłu plików. Mam też oryginalny kabel usb C - usb C, ale nie mam w komputerze wejścia na taki kabel. W związku z tym mam pytanie jaki oryginalny kabel powinienem kupić (bądź przejsciowke) żeby przesyłać pliki? I czy takie zachowanie jest normalne? Ponieważ przy wcześniejszych telefonach nie spotkałem się z takim problemem i praktycznie po każdym kablu mogłem podłączać telefon do komputera. (Wcześniej miałem głównie Huawei).
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@marek_m71 Potrzebujesz zwykłego przewodu USB-C - USB-A. Uważaj tylko na przewody "charge only" służące wyłącznie do ładowania. Możesz wejść w tryb programisty i zmienić w domyślnej konfiguracji USB opcję na "Transfer plików".

Ustawienia > Tryb Programisty > Informacje o oprogramowaniu > Numer wersji (nacisnąć kilkanaście razy).

Następnie:

Ustawienia > Tryb programisty > Domyślna konfiguracja USB > Transfer plików.

marek_m71
First Poster
Opcje
Hmm, właśnie teraz mam taki przewod USB C - USB A i np Huawei na nim smiga. Tylko nie jest to kabel samsunga, powinienem kupić oryginał Samsunga?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marek_m71, najlepiej kupić oryginalny Samsunga, ale jeśli się bardzo, za przeproszeniem, uprzeć, to u mnie działa również na kablach innych producentów.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Banan9192
First Poster
Opcje
Też mam problem z moim s22 że mój PC nie widzi wogole telefonu instalowałem sterowniki ze strony samsunga też nic ,próbowałem podłączać telefon przez inny kabel nie widzi go nadal ...poszedłem do znajomego podłączyłem telefon pod jego laptopa widzi odrazu telefon co moze byc nie tak ,sterownik MTP aktualizowałem i tylko jest ładowanie telefonu jak telefon jest podłączony do komputera przez kabel
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Banan9192, Odinstaluj wszystkie poprzednie sterowniki, a następnie zainstaluj program Smart Switch. Po jego instalacji telefon powinien normalnie się połączyć.

https://www.samsung.com/global/download/smartswitchwin/

Banan9192
First Poster
Opcje
Wczoraj tak zrobiłem odinstalowałem sterownik zainstalowałem Smart Switch i nic to nie dało kabel mam od samsunga i nadal komputer nie widzi telefonu a u znajomego na laptopie widzi odrazu telefon .
0 Like