Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bateria S22 Ultra

(Temat utworzony: 19-02-2022 01:29 PM)
20880 Wyświetlenia
intercontinental
Navigator
Opcje
Jak u was bateriia bo u mnie żre baterię szybciej niż roczny s21 ultra. Mam wrażenie że 2 razy szybciej. Teraz jeszcze sie uczy wzorca, wiec zobacze co bedzie potem. Ale potrzebna tu jest chyba optymalizacja softu temu modelowi.
391 Odpowiedzi
Luuki
Apprentice
Opcje

Zauważyłem dziwną zależność jak odłączę telefon z ładowania pokazuje mi że pelne ładowanie wystarcza na około 21h po czym wraz z upływem baterii ta wartość spada i gdy zostaję 20% baterii  zmienia się na 15h. 

0 Like
Kubapogodno
First Poster
Opcje
Dzień dobry czy takie zużycie baterii jest normalne w tym modelu czy oddać telefon na gwarancję? Wiem, że bateria nie jest zbyt dobra, ale 1h 25min SOT i tylko 23% to dla mnie rzecz nie do zaakceptowania. 
image

image

0 Like
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Nieużywanie telefonu też pochłania baterie. U Ciebie to ponad 15 godzin. Z jakiej rozdzielczości ekranu korzystasz ? Jasność tryb auto czy manual ? Odświeżanie ekranu adaptacyjne czy stałe ? Praca na Lte czy WiFi?

Jak długo użytkujesz telefon ? Bateria pełnię swoich możliwości osiąga po około 2 tygodniach w trybie adaptacyjnym.

Jeśli ten okres masz za sobą spróbuj na początek od czyszczenia pamięci podręcznej telefonu tzw. wipe cache partition.

Opcja wipe cache partition nie usuwa żadnych danych z telefonu. Wszystkie dane użytkownika oraz ustawienia telefonu pozostaną bez zmian.

Instrukcja jak wykonać :

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Arek1
Navigator
Opcje
Gdzie można znaleźć ustawienia rozdzielczości? Szukałem i nie mogę tego znaleźć. Screenshot_20220414-145321_Settings Suggestions_9207_1649940801.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zmiana rozdzielczości nie jest dostępna na wszystkich modelach. Na pewno jest dostępna w modelu Galaxy S22 Ultra. Sprawdź czy masz taką opcję w: Ustawienia > Wyświetlacz > Rozdzielczość ekranu. Jeżeli taka opcja nie jest dostępna to znaczy, że model nie wspiera tej możliwości.

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Arek1 modele S22 i S22 + nie mają możliwości zmiany rozdzielczości ekranu. Ich domyślna rozdzielczość to FHD+
Tadeusz56
Apprentice
Opcje
Mam pytanie, czy adaptacyjne odświeżanie ekranu 120Hz wpływa negatywnie na czas pracy baterii?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Tak, jak wszystkie włączone aplikacje. Jeśli wyłączysz, to ile zaoszczędzisz? 10, 15 minut? Taki sprzęt kupuje się nie po to, żeby oszczędzać na czymkolwiek. Ma pokazać wszystko, co ma najlepsze 😎
Tadeusz56
Apprentice
Opcje
Masz rację. Chodzi mi o to, że w tym trybie smartfon ma płynną pracę odświeżania i czy to jest na plus, czy na minus? Mówi się jeszcze, że przy 120 Hz jak włączysz WQHD+ to bateria leci " na łeb, ba szyję " Co Ty na to?
0 Like