Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Autoryzowany serwis Samsung Szczecin

(Temat utworzony: 23-08-2022 10:24 AM)
1024 Wyświetlenia
Waten0730
Journeyman
Opcje

Witam, korzystał ktoś z serwisu Samsung Szczecin ul.Kosciuszki 22? Jakieś info czy to profesjonalny serwis? Zostawiłem tam swojego ultra 22 i pierwsze co to niemiła pani przyjmująca zgłoszenie, pretensje że nie zostawiam telefonu z całą moją zawartością by mogła sprawdzić czy faktycznie dotyk nie działa ,czy rysik szwankuje, itp by za chwilę dać mi do podpisu dokument że zostawiam telefon bez prywatnych danych, chore trochę zachowanie, druga rzecz, wpisuje mi w formularz że widoczne ślady użytkowania, a ja mówię że żadnych nie ma, bo tele 3tygodnie ma, odpowiada że ślady odcisków ,a ja jej że to pani odciski są (telefon wyszyscilem perfekcyjnie i w materiał owinalem ) teraz się obawiam że telefon po złości mi zarysuje albo coś obije, i jak pomyślę sobie że będzie trzeba się kłócić o swoje z tym serwisem to aż smuteczek łapie 😞 a dla ciekawości wkleje bardzo fajna odpowiedź serwisu Samsunga zamieszczana pod komentarzami negatywnymi "Na szczęście mamy wolny rynek i może Pan wybierać z pośród wielu usługodawców. Jeżeli nie odpowiadają Panu ceny lub warunki świadczonych przez nas usług zachęcamy do znalezienia punktu, który spełni Pana oczekiwania." - odpowiedz aż się sama nasuwa na ich tekst - ależ oczywiście skorzystam z serwisu konkurencji np Apple bo następny telefon sobie od nich kupię 😕  Ciekawe czy PR Samsunga też by wpadł na taki tekst odpisując niezadowolonym klientom, pozdrawiam 

7 Odpowiedzi
theguildsman
Helping Hand
Opcje
Wg mnie dobrze odpisali. Jakbyś ty i kilka innych podobnie potraktowanych klientów zabrał tej opryskliwej babie telefon sprzed nosa, może by się tam zastanowili, dlaczego zyski z serwisu systematycznie maleją. Trzeba nauczyć się głosować portfelem. Dla ciebie będzie to oznaczało trochę więcej zachodu z naprawą urządzenia, ale moim zdaniem warto.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Waten0730@theguildsman, sprawdziłem i to chyba nie jest autoryzowany serwis Samsunga, bo w Szczecinie widzę tylko 2 serwisy, które mają inne adresy:

OleksiiA_0-1661249817341.png

Zachęcam do skorzystania z wyszukiwarki serwisów na stronie Samsung: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Waten0730
Journeyman
Opcje

Sorki, pomyliłem nazwę ulicy 🤦 na Krzywoustego 22 tele oddany, co do odpowiedzi serwisu na negatywne komentarze jest to Twoja opinia że się z nią zgadzasz, szanuje to, lecz jeśli chodzi o PR podstawowy błąd w komunikacji między wizerunkiem firmy a klientem, kwestia czasu jak znikną takie odpowiedzi, a co do kwestii portfela, zależy mi na szybkiej naprawie bubla, naprawa jest darmowa (gwarancja) a jak będzie trzeba kasę wyrzuce na walkę z serwisem gdy telefon będzie nadal bublem 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Waten0730, przekażę Twoją opinię dalej i trzymam kciuki, żeby sprawnie naprawili Twój telefon!

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Ha ha ha, to powodzenia z naprawianiem u Apple. Może to problem tylko w USA, ale na Yt często widzę jak przychodzą ludzie do prywaciarzy żeby im naprawiali bo Apple nie chce, np. Zepsuty ekran? Nie to Płyta Główna poszła i tyle.

Może w Europie jest Lepiej.
0 Like
Waten0730
Journeyman
Opcje

Z Apple jest tak, że reklamujemy tylko na podstawie rejkojmi , niech sprzedawca się użera z serwisem, w Polsce obowiązuje 2letnia gwarancja na produkty Apple, i najlepiej przy reklamacji iPhone przeczytać im krótki tekst z strony UOKiK o rejkojmi ,dodając od siebie że "nie interesuje mnie co pan/pani mówi, a jeśli macie jakieś przepisy to proszę o to na papierze" sprzedawca milknie i przyjmuje reklamacje 

0 Like
Waten0730
Journeyman
Opcje

Dla sprostowania ,reklamujemy i na podstawie gwarancji żeby nie było że wprowadzam w błąd, przy rejkojmi mniej użerania się jest 

0 Like