Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania dla modeli Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra.

(Temat utworzony: 11-02-2022 10:17 AM)
62161 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

W tym temacie zachęcam wszystkich posiadaczy, do informowania innych, o pojawieniu się nowych aktualizacji oprogramowania w telefonach z serii Galaxy S22.

s22.png

W przypadku tej serii modelowej ważnym jest, aby pamiętać, że modele te nie będą już otrzymywać oprogramowania układowego przeznaczonego na poszczególne kraje europejskie. Od teraz Samsung będzie przygotowywał dla większości krajów w Europie jedną wersję softu oznaczoną uniwersalnym kodem CSC - EUX. Informacje na ten temat zamieściłem w tym wątku: CSC tylko w wersji europejskiej. Koniec wydań na poszczególne kraje? Jeszcze szybsze aktualizacje?

W tym miejscu muszę zasmucić przyszłych posiadaczy wersji operatorskich. W przypadku wersji brandowanych, o ile operatorzy się na nie zdecydują, sposób aktualizacji nie ulegnie zmianie. Oznacza to dokładnie to, że posiadacz takiego modelu skazany będzie na łaskę swojego operatora i zmuszony bedzie czekać na przygotowanie i wydanie wersji operatorskiej oprogramowania układowego. A z praktyki wiemy już jak to bywa z terminowością dostarczania aktualizacji w przypadku operatorów. 😞

Dla przypomnienia, aktualizację możemy wykonać z poziomu menu telefonu, ścieżka: Ustawienia > Aktualizacja oprogramowania > Pobierz i zainstaluj 

SmartSwitch.gif

oraz korzystając z oprogramowania Smart Switch, w wersji instalacyjnej na komputer. Linki do pobrania: Google Play, Windows, MacOS.

BARDZO WAŻNA KWESTIA !!!

W tym temacie staramy się nie pisać o problemach z funkcjonowaniem, nie działaniem aplikacji zewnętrznych, które pojawiły się po aktualizacji! To co najwyżej możemy napisać, to informacja o problemach z samym systemem lub aplikacjami systemowymi , ale też tylko i wyłącznie w związku z bieżącą aktualizacją. Ma być to oczywiście zwięzłe i treściwe! Najlepszym jednak rozwiązaniem będzie stworzenie [nowego] tematu we właściwym dziale!!! 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
1 589 Odpowiedzi
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Witam serdecznie nowa aktualizacja w moim telefonie wprowadziła więcej złego niż dobrego. Naprawde mało obchodzą mnie optyczne wodotryski które nic nie wprowadzaja do aktualizcji . Chciałem zapytać czy będzie możliwość oficjalnego obniżenia wersji bo widzę że Android 14 który miałby być wersją stabilną jest dalej wersja beta masa rzeczy została usunięta z której korzystałem i działa bardzo kapryśnie.

1. NFC raz działa raz nie działa już mnie to wkurza muszę płacić zegarkiem. Trzeba co którąś płatność w obcjach przelaczać forme płatności między ing a google pay żeby któreś cokolwiek zadziałało. 

2.Górna belka nie ma ochrony pikseli. Ale to już problem znany . Czekamy na aktualizacje.

3. I tu duże zaskoczenie usunięta z właściwości wi fi informacje prędkość synchronizacji sieci. Dla mnie bardzo potrzebna funkcja. 
Podczas aktualizacji powinno być wyszczegulnione że zostają zabierna funkcje wtedy bym się zastanowił czy wogóle aktualizować. Dziwna decyzja że przy aktualizji zamiast wiecej dostaje się mniej. 

4. Zegarek wotch 4 clasisc humorzasto jak mu pasuje rozłącza się z telefonem kiedy chce. 
Uprzedzając tak robilem wszystkie eleme1nty usowania cashu . Naprawy apek . Zresetownie bez przywracania kopi. Niestety problem jest w nowym oprogramowaniu. Lepiej by było aktualizować tylko poprawki zabezpieczeń bez aktualizaji tak szybko wersji systemu która ma duze problemy. 

5. Aparat to jakaś kpina i po aktualizacji tylko gorzej . Moja s9 plus ze zmienna przesłoną robi duzo lepsze zdjecia. Wogule to lepszy telefon bo koniec akualicji tam = koniec problemów z telefonem. Wreszcie wszystko działa idealnie. 
Jestem zdenerwowany bo telefon w najbogatrzesz wersji kosztował mnie 3 razy s9 plusa jak był nowy a tu takie chece. Czy serwis samsunga obniży mi oficjalnie androida do 13 na gwarancji bez napicia flagi knox ? 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Oficjalnego cofnięcia wersji nigdy nie było i nie będzie, tak jak i nie zrobi tego żaden autoryzowany serwis. Jeśli są jakieś błędy, to musi Pan poczekać do wydania aktualizacji która je usunie.
Chairman18
Pioneer
Opcje
Trzeba czekać na aktualizację która usunie te błędy
0 Like
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

moja propozycja to reset telefonu, kiedyś też miałem trochę błędów a teraz działa dość dobrze. Nie zauważyłem żadnych problemów. Trzeba zrobić kopię, jest opcja od Samsunga i pójdzie szybciej.

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Pisałem ze robiłem. Nic nie wniosło.
0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
Zgłaszałem. Jedyne co dostałem to że zarejestrowano. I na razie cisza
0 Like
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

czytałem drugi raz, ale niestety nie widziałem takiej informacji, ale jest rano. Można jeszcze zrobić opcję bez przywracania, plus app repair plus opcja z czyszczeniem cache, 

0 Like
Paramedic88
Troubleshooter
Opcje
"Uprzedzając tak robilem wszystkie eleme1nty usowania cashu . Naprawy apek . Zresetownie bez przywracania kopi. Niestety problem jest w nowym oprogramowaniu"
0 Like
Mariuszuzd
Helping Hand
Opcje

to oddawaj telefon na gwarancję skoro są takie problemy i już.

0 Like