Închide

What are you looking for?

anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Subiect inițial:

Protecție baterie

(Subiect creat la: 28-10-2022 06:01 PM)
224 Vizualizări
Chelios1994
Navigator
Opțiuni
Salut. Azi de dimineata am băgat telefonul la încărcat. S.a încărcat 85% și pe urma nu mai încărca din cauza "protecției pentru baterie", care limita încărcarea pana la 85%. Am dezactivat aceasta funcție. Îmi puteți spune dacă este bine sau nu?
14 Răspunsuri
cdi12
Big Cheese
Opțiuni
Ai de gând sa ții telefonul mai mult de vreo 3 ani, sa zicem ca este ok sa lași activata protecție. Dacă nu, nu îți bate capul, nu ar trebui sa fie semnificativ impactul asupra bateriei.
Mult mai important pentru sănătatea bateriei este stilul de utilizare, de exemplu folosirea telefonului, in mod constant, în timp ce se încarcă, mai ales cu sarcini consumatoare de baterie, va reduce durata de viata a bateriei.
LioxTerra
MegaStar
Opțiuni
Salut! E normal sa ți se încarce telefonul pana la 85% cu acea funcție activată, dacă vrei sa ți telefonul mai mult de 2-3 ani atunci ar trebui sa o ți activată pentru ca va prelungi viata bateriei în timp.
Iar dacă îți schimbi telefonul la 2 ani,poți sa nu folosești acea funcție pentru ca nu vei simți diferențe iar în timpul zilei practic vei avea bateria încărcata mai puțin de 15% decât capacitatea maxima iar dacă ești ca mine plecat de dimineața pana seara și nu dispui de un încărcător și o priza pe parcursul zilei,acele 15% în plus pot face diferenta.
Eu sincer pe A71 folosesc funcția asta rareori,mai mult prin week-end când sunt pe acasă și am posibilitatea sa îmi încarc telefonul ca în timpul săptămânii nu o folosesc
0 Aprecieri
Chelios1994
Navigator
Opțiuni
Asa este și la mine. Lucrez 12 ore și nu prea pot sa.l încarc ziua.
0 Aprecieri
LioxTerra
MegaStar
Opțiuni
Atunci nu recomand folosirea acestei funcții pentru ca riști sa ramai fără baterie la telefon pana sa ajungi acasă.
Dar asa cum ai spus un comm-ul de jos, sa știi ca nu e ok sa îți lași telefonul la încărcat pe timpul nopții, S21 Ultra se incarca în aproximativ 1 ora și 10 minute dacă ai încărcătorul original Samsung de 25W și nici sa îl folosești în timpul încărcării. Aceste 2 fapte cauzează uzarea prematura a bateriei .
Cel mai bine ar fi sa îl încarci cu 1 ora înainte sa te pui la somn sau dacă nu poți asa,ai putea sa îl mai încarci vreo 20-30 minute pana sa te bagi la somn, îl scoți iar dimineața când te trezești, îl pui la încărcat iar pana la 100% Pana te vei pregăti sa pleci la munca, ți se va incarca deja telefonul
0 Aprecieri
LioxTerra
MegaStar
Opțiuni
PS: E de obicei asa fac cu A71 meu
0 Aprecieri
Chelios1994
Navigator
Opțiuni
Am un 21 ultra. L.am cumpărat de vreo luna de pe flip. Într.adevar, uneori mai "abuzez" de el când este la încărcat. Gen ma mai joc sau stau pe Facebook. Seara îl bag la încărcat pana dimineața. Ziua, uneori, nu îl pot baga la încarcă, fiindcă sunt la munca și nu prea pot.
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Din experiență îți pot spune că poți încărca smartphone-ul ori de câte ori ai nevoie.Bateriile din generațiile noi au o cu totul altă structutură decât cele vechi.Acea funcție activată oferă o protecție practic, limitând încărcarea bateriei până la 100%.Asta în situația în care doreşti să îşi păstreze eficiența în utilizare pe terman mai lung,fără să o înlocuieşti.Eu nu am activat-o niciodată şi nici de regula cu încărcarea între 20-25% şi 85% nu am ținut cont vreodată.Ambele mele smartphone-uri(Note 10+ şi S22 Ultra) au fost încărcate doar cu încărcătoare originale Samsung (de 25W şi de 45W) conform notificărilor din software.La 15% pus la încărcat,la 100% scos de la încărcat.Nu am avut probleme absolut niciodată,nici cu încărcarea,nici cu "sănătatea bateriei".Ceea ce contează este modul de utilizare zilnică,dacă este "agresiv" pe o perioadă mai mare şi ai şi diferite funcții active,bateria fiind solicitată permanent se va descărca/degrada mai repede.Nu îşi are sensul o discuție despre autonomie în cazuri ca acestea.Nu cred că dai câteva mii de lei pe un S21 Ultra sau pe un S22 Ultra ca să te țină bateria 5 zile neutilizându-l sau să îți faci un scop în sine economisind şi conservând energia bateriei permanent ci pentru a te bucura din plin de performanțe.
Chelios1994
Navigator
Opțiuni
La fel fac și eu. La 10-15% îl bag la încărcat pana la 100%, când sunt acasă în liber. Doar noaptea îl țin la încărcat. Am citit pe n site.uri despre faza cu incarcatul peste noapte. "Agresiv" nu am folosit niciun telefon. Poze, social media. Jocuri, netflix. Etc. Nimic solicitant. Și la faza cu modul de siguranță, nu l.am activat. M.am trezit ca nu încarcă mai mult de 85%. Și pe urma mi.a afișat mesajul cu protecția. Oricum,va mulțumesc foarte mult pentru ajutor.
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Pentru puțin.Termenul "agresiv" făcea referire la utilizarea zilnică excesivă a unor aplicații mari consumatoare de energie a bateriei,aplicații a căror versiuni nu sunt foarte bine optimizate pentru smartphone-uri/tablete.Există şi laptopuri,PC-uri unde experiența utilizării este mult mai ok.Să nu laşi des sub 15% să se descarce,ocazional mi se întâmplă şi mie să-l mai las sub acea limită,dar foarte rar.De obicei îl încarc seara sau a doua zi dimineață,depinde şi de cum îl utilizez în ziua respectivă.Mai ajută şi unele update-uri de software uneori,pe S22 Ultra pare că se descarcă mai repede după ultimul update dar nu fac o tragedie din asta.Aştept Android 13.
0 Aprecieri
Cătălin2020
Pioneer
Opțiuni
Protectia de 85% e bine venita, chiar iti prelungește viata semificativ a bateriei în timp. Eu o recomand la absolut toti sa o activeze.
E mult mai ok sa încarci telefonul de câte ori ai nevoie si nu de tot, decat sa il incarci de la 0 la 100%. Adica eu daca il am la 30%, il încarc pana pe la 60% si ceva și nu mai imi bat capul.
Pentru bateria pe litiu cel mai periculos este sa sa o incarci la 100% si sa o tii asa peste noapte, ore in sir (se va degrada semificativ in mai putin de 2 ani, nu cum spun mulți pe aici)
La fel de rău, dar nu la fel de periculos e sa lasi bateria sub 15-20% (polimerul bateriilor pe litiu are nevoie mereu de o sarcina electrica negativa prezenta in cantitate suficienta, pentru a nu distruge celula si/sau izolația celulei).

Daca vrei sa fii ok cu telefonul tau, nu lasa bateria sub 20% si nu il incarca nicodata la 100%,in schmbi il poti incarca de cate ori vrei tu pe zi intrw aceste valori fara nici o problema.

Ma indoiesc ca vei gasi un s21 ultra ca al meu, de aproape 3 ani de zile cu bateria aproape nou nouța 😉Screenshot_20221028-144749_AccuBattery.jpg
0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Eu spre deosebire de mulți alții chiar sunt foarte ok cu ambele smartphone-uri la nivel de baterie. Ai citit undeva cum că aş fi încurajat pe cineva să nu activeze funcția de limitare la 85% sau să-l descarce complet? Eu mi-am expus modul meu de încărcare aşa cum specifică Androidul. La 15% te notifică să o încarci, la 100% că este complet încărcat. Nu intenționez să fac din baterii vreun obiect de muzeu păstrându-le 5 ani. În plus cine vrea să conserve bateria are o mulțime de teorii la dispoziție. Am cumpărat smartphonurile cu bateria întreagă nu să o fac aproape jumătate prin limitările de încărcare.Când după 2-3 ani vine cineva care a activat limitarea bateriei la nivel de încărcare la 85% şi nu a lăsat-o să se descarce sub 15-20% iar performanțele lui vor fi mai bune decât ale mele va fi o altă discuție. Dar crede-mă că nu mie mi s-au umflat bateriile! Repet, din punctul meu de vedere toate recomandările şi funcțiile de protecție sau de conservare a energiei bateriei sunt binevenite, nu am oprit pe nimeni să le pună în practică. Asta era ideea. În plus trebuia să îi răspunzi inițiatorului topicului nu mie.Eu nu am uîntrebat nimic deocamdată, doar am precizat cum încarc eu. Nu cred că prin postările mele ai găsit pe undeva că aş avea probleme cu bateria.
😎
Radu_el
Pathfinder
Opțiuni

Ti-am citit comentariul si am o nelamurire: ceea ce ai scris nu aduce niciun argument in defavoarea incarcarii pana la 100%. Ca om care cunoaste cate ceva despre domeniul asta, te-as ruga s-o faci, altfel nu te hazarda in afirmatii pe care nu le poti proba.

Incarcarea pana la 100% si lasatul peste noapte nu au niciun impact asupra acumulatorilor. Atunci cand atinge pragul de incarcare completa, softul telefonului taie automat incarcarea, deci acel acumulator nu va mai fi sub tensiune. Nebunia asta cu protectia la 85%  e o gaselnita de marketing a producatorilor pentru a-si vinde produsele: indiferent ca incarci sau nu la nivel maxim, degradarea acumulatorului va fi aceeasi, pentru ca ciclurile de incarcare vor fi si mai multe atunci incarci pana la 85%. Ori, ciclurile de incarcare/descarcare degradeaza un acumulator. Nimeni, pana acum, n-a reusit sa demonstreze ca cine a folosit protectia a beneficiat de mult mai mult timp de acel telefon.

Hai sa gandim logic!

In rest, fiecare foloseste telefonul cum isi doreste!

0 Aprecieri
Anonymous User
Neaplicabil
Opțiuni
Nu auzi că are S21 Ultra de aproape 3 ani !!!??? Nici cei de la Samsung nu ştiau asta, ei l-au lansat abia în ianuarie 2021.
Nu ştiu ce pastile ia mai exact, dar o limitare a tratamentului la 85% l-ar ajuta mai mult decât ajută acea funcție bateria. Eu chiar apreciez intervenția lui, alții comunică cu extratereştrii, visează panseluțe mov, etc. El are de aproape 3 ani , S21 Ultra deci îl mai putem recupera cumva...
NaikkoN
SuperStar
Opțiuni
Nu am folosit functia si nici nu o voi folosi. Daca telefonul da semne de oboseala la baterie du*pa 2 ani il schimb si gata. Daca nu se balbaie il mai tin inca 2,3 ani.
Totul pleaca de la modul de folosire al lui. Optim este sa nu il folosesti cand este la incarcat .
Eu am activat o routina/rutina cu bixby si seara dezactivez fastcharge si restul bt ,date mobile ,wifi.