Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność otwartą aplikacją

(Temat utworzony: 24-08-2021 07:10 PM)
12742 Wyświetlenia
ryszard233
Journeyman
Opcje
Do czego służy ta opcja?
Dzięki 

image

crislebork
First Poster
Opcje
Cześć, ja z kolei mam pytanie dlaczego wogole muszę otwierać cokolwiek żeby zapłacić. Mam już któryś telefon z nfc , samsung to pierwszy który wymaga po samym włączeniu funkcji nfc włączenia czehgokolwiek jeszcze (mam konto w ing) więc jak powyżej muszę włączać apke ING, nie ważne czy mam włączone funkcje "zapłać otwarta aplikacja ". W innych telefonach po prostu włączałem nfc i nie martwiłem się czy apka ING pracuje w tle czy muszę ją uruchomić czy coś. Ja robię coś źle czy coś z tym nfc jest nie tak?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@crislebork, w tym wątku @kamil40013 wyjaśnił, na czym polega opcja "Zapłać otwartą aplikacją": https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/google-pay-na-ekranie-blokady/m-p/884438...

Natomiast do płatności NFC do 100 zł (kwota może być mniejsza w zależności od banku) za pomocą GPay wystarczy podświetlić ekran urządzenia, nie trzeba go odblokowywać czy też włączać aplikacji.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

STACHU-_-
First Poster
Opcje
A zapłaci mi jak np mam zamkniętą apke bo upierdliwe jest włączanie ,,portfela,, w tle
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@STACHU-_-, tak, ja nigdy nie otwieram aplikacji, podświetlam ekran blokady przyciskiem Power i zbliżam smartfon, to tyle.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Fish_MK
Apprentice
Opcje
Wlasnie stracilem ta opcje, musze za kazdym razem odblokowac telefon nawet przy niskich kwotach. Nie wiem co sie stało i jak to przywrocic. Ktos ma pomysl, nie widze zadnych ustawien
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W ostatnim czasie pojawiła się aktualizacja aplikacji Portfel Google, która wprowadziła zmianę w sposobie płatności. Teraz trzeba odblokować telefon za każdym razem, ale nie trzeba podawać kodu PIN na terminalu nawet przy wyższych kwotach.

rutrap
Journeyman
Opcje

Witam, mam pytanie odnośnie tej funkcji "Zapłać otwartą aplikacją". Do tej pory nie miałem problemu na Samsungu ale po ostatniej aktualizacji do 6.1.1 przestały działać płatności zbliżeniowe, zacząłem szukać w opcjach i natknąłem się na to "zapłać otwartą aplikacją". Według tego co tu wyczytałem to ma działać tak że domyślna aplikacja działa zawsze a jeśli chcemy zapłacić innym sposobem to otwieram aplikację którą chcemy płacić i płacimy. Korzystam z usług różnych banków ale główny to ING i tylko tam mam włączone płatności zbliżeniowe. Pozostałe banki mają funkcje wyłączoną. Dopiero po przeczytaniu tego tematu uruchomiłem w sklepie apkę ING i o dziwo udało mi się zapłacić. Więc jak to jest musi być apka włączona czy nie przy tej funkcji włączonej?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@rutrap, w tym wątku użytkownik napisał, że pomogła reinstalacja apki ING: https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s24/aktualizacje-oprogramowania-galaxy-s24-s24-s24-...

Witaj na Forum Samsung!

rutrap
Journeyman
Opcje
Nie pomogło, więcej płatności działają tylko z włączoną aplikacją ing, niezaleznie od stanu funkcji zapłac otwartą aplikacją.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@rutrap, coraz więcej użytkowników pisze, że ponowna instalacja aplikacji pomaga. Zrób w następujący sposób. Opcję płatności tylko otwartą aplikacją w ustawieniach NFC pozostał wyłączoną, usuń aplikację ING, zrób Wipe Cache Partition (https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...), a następnie zainstaluj ponownie aplikację banku.

Witaj na Forum Samsung!