27-09-2019 11:01 AM
Witam, posiadam s10e od Play. Zaczyna mnie już bardzo denerwować ich polityka wydawania aktualizacji, ponieważ mamy prawie październik a ja dalej mam poprawki zabezpieczeń z lipca, nie mówiąc o większych aktualizacjach. Serwis nie chce wgrać czystego softu ponieważ podobno blokuje do otrzymywanie dalszych aktualizacji. Orientuje sie ktoś może ile jest w tym prawdy? Czy wgranie softu XEO na własną rękę też zablokuje dalsze aktualizacje?
27-09-2019 11:28 AM
@olsenowy, w przypadku modeli S10 występują problemy ze zmianą wariantu oprogramowania. Serwisy nie wykonują tego typu usługi ponieważ, tak jak wspomniałeś, mogą wystąpić problemy z otrzymywaniem przyszłych aktualizacji. Zmiana oprogramowania na własną rękę jest niezgodna z zapisami gwarancji i w związku z tym nie będziemy w stanie udzielić dalszych wskazówk na oficjalnym forum.
27-09-2019 11:35 AM
czyli jestem zdany na łaskę Play? Nie wiadomo nic na ten temat czy może wróci możliwość wgrywania czystego softu?
27-09-2019 11:55 AM
@olsenowy, Obecnie musisz używać telefonu z brandem Play. Serwisy nie przeprowadzają debrandingu modeli Galaxy S10 oraz Note 10. Oficjalnie nie ma żadnej metody zmiany wariantu telefonu na tą chwilę.
27-09-2019 03:14 PM
@olsenowy myślę, że now linią softów będzie kontynuowana bez zmian. Co oznacza, że zmiana lub usnięcie brandu nie będzie już możliwe tak jak wcześniej.
Co do samodzielnej instalacji, to uzyskasz taki sma efekt jak serwis, czylu po w graniu XEO, telefon ustawi CSC na BTU, DBT, czy inną eropejską wersję. Stąd wycofanie się serwisów z tej usługi.