Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aparatem w Galaxy s10

(Temat utworzony: 05-10-2019 08:39 PM)
2109 Wyświetlenia
marcin_skorka
First Poster
Opcje

Witajcie, mam pewien problem. 

W dnie dzisiejszym cały dzień podczas ćwiczeń wojskowych  miałem swojego Galaxy S10 w plecaku  w etui, w miarę zabezpieczony przed uszkodzeniem , fakt było około 8 stopni na dworze.

Po powrocie do domu, do ciepłego pomieszczenia chciałem zrobić zdjęcie i aparat tylny, jak również live Focus nie mógł złapać ostrości(szeroki kąt łapał normalnie).  Nie pomagało resetowanie tel., pomogło natomiast potrzaśnięcie nim. Po delikatnym potrząśnięciu wszystko wróciło do normy. Miał ktoś taki problem? Czy to jakaś wada, czy coś normalnego?(w żadnym poprzednim Galaxy z serii S mi się nic takiego nie trafiło, a były bardziej eksploatowane) . Pozdrawiam

0 Like
19 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@marcin_skorka, z pewnością nie jest to normalne zachowanie aparatu. Korzystałem z modelu S10+ i przez kilka miesięcy nie miałem żadnych problemów z działaniem aparatu. Jeżeli problem będzie powracał to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@marcin_skorka obstawiam kondensację pary wodnej związaną z dużą różnicą temperatur. Przy tak precyzyjnym i zminiaturyzowanym module jak aparat fotograficzny, nawet niewielka kropla cieczy może zaburzyć jego poprawne funkcjonowanie.

I proszę tego nie mylić z normą IP 68.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
andziara80
First Poster
Opcje

S10 mam od stycznia i jestem bardzo zadowolona ale od 2tyg mam problem z aparatem, na zdjeciach pojawiają się paski i linie wzdłuż całego obrazu. Resetowałam aparat do ustawień fabrycznych ale problem nie  zniknął, co to może być? Gdy jest dobre światło pasków jest mniej albo ich nie ma i udaje się zrobić zdjęcie. W pomieszczeniach jest gorzej i pasków jest wiecej.

20200720_134751.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Obawiam się, że to usterka sprzętowa.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@andziara80  Możesz jeszcze zrobić  reset do ustawień fabrycznych, ale wygląda na to że będzie potrzebny serwis.

Apollo2001
Explorer
Opcje
raczej obiektyw uszkodzony oddaj na gwarancje
Fixfan
Pathfinder
Opcje
jest to problem z soczewką lub podłączeniem do płyty głównej tylko serwis
0 Like
Manie chmiel
Apprentice
Opcje

Witam.

Od niedawna mam problem z aparatem.

Niezależnie od ustawień na zdjęciach wychodza widoczne pierścienie.

Nwm czy mogę coś zrobić czy oddawać do serwisu? 

received_900599077420381.jpeg

received_1319341441769957.jpeg

0 Like
Krystigs
Navigator
Opcje
Kliknij vol+ i power to powino naprawić trzymaj to 20 sekund
0 Like