Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Smart view na Note 10+ android 10

(Topic created on: 08-01-2020 04:10 PM)
1168 Views
Anina
First Poster
Options

Po ostatniej aktualizacji do Androida10 mój Note 10 plus przestał prawidłowo wyświetlać obraz ekranu na tv. Telewizor jest wykrywany przez telefon, następuje połączenie, na ekranie tv pokazuje się komunikat o wyświetlaniu obrazu, ale obraz się nie wyświetla. Galaxy S8, użyty w celu sprawdzenia działa na tym samym tv bez zarzutu. Walczę z tym od tygodnia bez rezultatów. Czy da się jakoś zainstalować poprzednią wersję Smart view? Obecna, z którą są kłopoty to 8.1.33. Co z tym da się jeszcze zrobić?  Pozdrawiam

0 Likes
7 REPLIES 7
Szewcu72
MegaStar
Options

@Anina spróbuj jeszcze wyczyścić dane i pamięć aplikacji Smart View w telefonie oraz telefon z list sparowanych urządzeń w tv. Podejmij próbę ponownego połączenia telefonu z tv.

Nic nie napisałaś na jaki telewizor chcesz rzutować pulpit.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Options

@Anina, na początek spróbuj wykonać wipe cache partition na telefonie. Odłącz również telewizor z zasilania i podłącz ponownie.

Anina
First Poster
Options
Dziękuję za podpowiedzi. Oba rozwiązania próbowane wcześniej, kilkakrotnie i z zerowym skutkiem. Telewizor Sony KD-55AF8. Powtarzam, aplikacja działała poprawnie z Note 10+ i z Galaxy S8. Teraz działa tylko na S8. Jak można ponownie zainstalować Smart view ? To chyba aplikacja zaszyta w systemie i za bardzo nie ma do niej dostępu.
0 Likes
Szewcu72
MegaStar
Options

@Anina co do samego Smart View, to jest to zarówno aplikacja, którą da się odinstalować oraz usługa, której nie można nawet wyłączyć.

I teraz pytanie, czy czyściłaś dane i ustawienia aplikacji, czy również dodatkowej usługi systemowej. Jeżeli tylko aplikacji, to wejdź w menu telefonu do zakładki Aplikacje. Kliknij 3 kropki, po prawo na górze, wybierz opcję Pokaż aplikacje systemowe. Przewiń ekran do Smart View i teraz będą widoczne obie. Wyczyść pamięć i dane w tej która ma ikonkę ze strzałkami.

Daj znać czy pomogło?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Anina
First Poster
Options

Witam ponownie.

W menu aplikacji/aplikacje systemowe jest tylko Smart view. Usługa nie jest widoczna. Tak czy inaczej wyczyszczenie pamięci i danych aplikacji nic nie dało.  Telewizor w mediamarkcie również bez problemu wyświetla obraz ekranu z S8 a nie wyświetla  z Note 10. Nie jest to więc kwestia telewizora.  Po połączeniu Note 10+ z telewizorem mam obrazek, jak niżej20200108_145022[1].jpg

Po chwili górny napis znika i obraz robi się cały czarny. Ikona Smart view pokazuje połączenie z telewizorem. To może jednak przeinstalować smart view? Tylko jak? Dziękuję za rady. 

0 Likes
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Options

@Anina, przed chwilą pomyślnie połączyłem mój telefon Note10+ z telewizorem Sony za pomocą Smart View (opcja Google Cast). Niestety nie mam dla Ciebie innych wskazówek. Możesz wykonać hard reset, ale nie mogę zagwarantować, że to rozwiąże problem. Jeżeli się zdecydujesz to pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Zachęcam również do zgłoszenia tego błędu w aplikacji Samsung Members.

0 Likes
Anina
First Poster
Options

Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi, chociaż żadna nie doprowadziła do oczekiwanego rezultatu. Hard reset androida 10 również. Pomógł downgrade do Androida 9. I na pewno przez jakiś czas przy nim pozostanę. Tak to wygląda teraz

20200110_114708[1].jpg

Pozdrawiam

A.

0 Likes