04-05-2020 02:48 PM
Witam, jestem posiadaczem od 3 dni Note 10+.
Mam problem z wyciszeniem, tzn. ustawię go na całkowite wyciszenia natomiast po przyjściu połaczenia działa to tylko raz i po odebraniu czy nawet tylko odrzuceniue połączenia następne wzbudza wibracje i dźwięki.
Można się tak bawić w kółko.
Sczególnie drażliwe na spotakiu jak myślisz, że masz wyciszony telefon.
Czy ktoś może pomóc w tej sytuacji?
Pozdrawiam,
Mirek
04-05-2020 04:46 PM
@smlubisz, Na początek sprawdź, czy tak samo telefon będzie zachowywał sie w trybie bezpiecznym. Możliwe, że któraś z aplikacji powoduje takie zachowanie.
[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition
04-05-2020 04:46 PM — edytowano 04-05-2020 04:47 PM
Sprawdź na początku, czy tak samo jest w trybie bezpiecznym.
Żeby w niego wejść, wyłącz telefon i włącz go ponownie. Jak puścisz klawisz power, naciśnij klawisz Volume Down i trzymaj tak aż do chwili gdy ten tryb się włączy.
EDIT: widzę że Kamil był pierwszy, ale jak widać tok myślenia ten sam
06-05-2020 08:59 AM
Dzięki za pomoć
Sprawdziłem, w trybie bezpiecznym jest OK.
Tylko jak poznać która to apliakcja?
Podejrzewałem Amazfit bo używam zegarka Amazfit GTR ale ją odinstalowałem i nadal było to samo.
Czy cos tu można zadziałać?
06-05-2020 09:01 AM
Dziękuję również za pomoc
Tryb bezpieczny pokzał, że jest OK z telefonem.
Używam aplikacji Amzfit do łączenia z zegarkiem Amazfit GTR ale nie pomogło odinstalowanie - nadal było to samo.
Czy może sprawdzić jaka to aplikacja może zmieniać ustawienia?
06-05-2020 09:19 AM
@smlubisz, najczęściej źródłem problemów są aplikacje antywirusowe. W pierwszej kolejności usuń wszystkie zewnętrzne aplikacje tego typu. Następnie przypomnij sobie mniej więcej kiedy problem zaczął występować i jakie aplikacje instalowałeś w tamtym okresie. W ten sposób łatwiej będzie namierzyć aplikację powodującą problemy.
07-05-2020 02:57 PM
Porblem w tym, że przenisłem dane z innego telefonu z wszytskimi aplikacjami.
Jedynie chyba pozostaje mi wrócić do ustawień początkowych i zobaczyć czy będzie do razu tak samo.
Dziekuję za pomoc.
07-05-2020 03:07 PM
@smlubisz, instrukcję przywracania ustawień początkowych znajdziesz w tym miejscu. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Daj znać czy po zresetowaniu wszystko wróciło do normy.