Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoistne wyłączenie wyciszenia w telefonie

(Temat utworzony: 06-05-2020 09:01 AM)
2252 Wyświetlenia
smlubisz
First Poster
Opcje

Witam, jestem posiadaczem od 3 dni Note 10+.

Mam problem z wyciszeniem, tzn. ustawię go na całkowite wyciszenia natomiast po przyjściu połaczenia działa to tylko raz i po odebraniu czy nawet tylko odrzuceniue połączenia następne wzbudza wibracje i dźwięki.

Można się tak bawić w kółko.

Sczególnie drażliwe na spotakiu jak myślisz, że masz wyciszony telefon.

Czy ktoś może pomóc w tej sytuacji?

Pozdrawiam,

Mirek

0 Like
7 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@smlubisz, Na początek sprawdź, czy tak samo telefon będzie zachowywał sie w trybie bezpiecznym. Możliwe, że któraś z aplikacji powoduje takie zachowanie.

[Poradnik] Soft / Hard Reset, Tryb Bezpieczny i Wipe Cache Partition

Damian K
Hotshot
Opcje

@smlubisz 

Sprawdź na początku, czy tak samo jest w trybie bezpiecznym.
Żeby w niego wejść, wyłącz telefon i włącz go ponownie. Jak puścisz klawisz power, naciśnij klawisz Volume Down i trzymaj tak aż do chwili gdy ten tryb się włączy.

EDIT: widzę że Kamil był pierwszy, ale jak widać tok myślenia ten sam :smiling-face:

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
smlubisz
First Poster
Opcje

Dzięki za pomoć :smiling-face:

Sprawdziłem, w trybie bezpiecznym jest OK.

Tylko jak poznać która to apliakcja?

Podejrzewałem Amazfit bo używam zegarka Amazfit GTR ale ją odinstalowałem i nadal było to samo.

Czy cos tu można zadziałać?

0 Like
smlubisz
First Poster
Opcje

Dziękuję również za pomoc :smiling-face:

Tryb bezpieczny pokzał, że jest OK z telefonem.

Używam aplikacji Amzfit do łączenia z zegarkiem Amazfit GTR ale nie pomogło odinstalowanie - nadal było to samo.

Czy może sprawdzić jaka to aplikacja może zmieniać ustawienia?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@smlubisz, najczęściej źródłem problemów są aplikacje antywirusowe. W pierwszej kolejności usuń wszystkie zewnętrzne aplikacje tego typu. Następnie przypomnij sobie mniej więcej kiedy problem zaczął występować i jakie aplikacje instalowałeś w tamtym okresie. W ten sposób łatwiej będzie namierzyć aplikację powodującą problemy.

smlubisz
First Poster
Opcje

Porblem w tym, że przenisłem dane z innego telefonu z wszytskimi aplikacjami.

Jedynie chyba pozostaje mi wrócić do ustawień początkowych i zobaczyć czy będzie do razu tak samo.

Dziekuję za pomoc.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@smlubisz, instrukcję przywracania ustawień początkowych znajdziesz w tym miejscu. Pamiętaj żeby nie przywracać kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Daj znać czy po zresetowaniu wszystko wróciło do normy.