Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze zmianą języka w klawiaturze Note 10+

(Temat utworzony: 05-09-2020 02:48 PM)
445 Wyświetlenia
bailevxx
Apprentice
Opcje
Jestem użytkownikiem nowego telefonu od kilku dni. Na codzień używam dwóch języków, więc naturalnie włączyłam opcję zmiany języka klawiatury w swoim telefonie. Problem natomiast dotyczy sugerowanych słów. Podczas pisania wiadomości po polsku, sugerowane słowa są zarówno po polsku, po angielsku i odwrotnie. Sprawdzałam czy nie są to dane zsynchronizowane z konta Samsung, ale okazuje się że nie. Dokładnie przyjrzałam się dostępnym ustawieniom klawiatury i próbowałam coś wskórać, jednakże bez skutku - problem nie chce zniknąć.
Proszę o pomoc.
0 Like
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli mamy włączone więcej niż jeden język to normalne że będą sugerowane słowa właśnie w tych dwóch językach 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że w taki właśnie sposób od pewnego czasu funkcjonuje klawiatura Samsung. Rozmawialiśmy na ten temat w poniższym wątku. Zachęcam do zgłoszenia sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

https://eu.community.samsung.com/t5/pytania/co-zrobić-żeby-galaxy-s10e-korzystał-tylko-z-jednego-sło...

bailevxx
Apprentice
Opcje
Pierwszy raz się z takim czymś spotykam. Zanim przesiadłam się na Note'a, korzystałam z S7, na którym wszystko działało jak trzeba. Mam na myśli: polska klawiatura, polskie sugestie; angielska klawiatura, angielskie sugestie. Znajomy (który ma też Note'a 10+) nie ma tego problemu co ja 😉
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy znajomy ma włączony więcej niż jeden język wprowadzania? Sprawdziłem dla pewności raz jeszcze na Note20 Ultra i słownik podpowiada wyrazy ze wszystkich włączonych języków. Możliwe, że to jest błąd w najnowszej wersji aplikacji Klawiatura Samsung. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy znajomy posiada taką samą wersję klawiatury jak Ty.

bailevxx
Apprentice
Opcje
Sprawdzone, oboje posiadamy najnowszą wersję klawiatury. Zastanawiam się czy fakt, że telefon jest nowy i "uczy się" mojego stylu pisania, może mieć na to wpływ i dopiero z biegiem czasu będzie sugerować więcej słów np. w języku polskim 🤔
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na ten moment wyłączyłem angielską klawiaturę i zostawiłem tylko polską. Wiem, że to nie jest rozwiązanie problemu, ale w moim przypadku w zupełności wystarcza. Sporadycznie używam angielskiego, dlatego zdecydowałem się na wyłączenie. Odpowiadając na Twoje pytanie to z pewnością klawiatura z czasem będzie udzielać trafniejszych podpowiedzi, ale w dalszym ciągu pozostanie problem podpowiedzi w obcych językach. Zachęcam do zgłoszenia tego błędu za pomocą aplikacji Samsung Members.

bailevxx
Apprentice
Opcje
Dzięki, raport o błędzie już wysłany 🙂
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie ma sprawy. Koniecznie daj znać jak otrzymasz odpowiedź w aplikacji Samsung Members.