Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z zewnętrznym mikrofonem

(Temat utworzony: 25-04-2020 08:32 PM)
1752 Wyświetlenia
MilionTwarzy
Apprentice
Opcje

Witam. Zakupiłem Mikrofon zewnętrzny krawatowy, pod USB C.

Model BOYA  By-DM2.

Niestety podczas nagrywania tym zestawem na Samsung Note 10 dźwięk jest strasznie zniekształcony (głos w stylu kaczora Donalda) i pełno trzasków i zgrzytów. Problem nie występuje gdy podłączam zestaw do Samsung S9+ czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Czy coś nie tak z ustawieniami?  Proszę o porady i sugestie. Pozdrawiam

0 Like
11 Odpowiedzi
EwaK
Hotshot
Opcje

@MilionTwarzy jak podłączasz słuchawki przez USB C, to też się coś dzieje?

0 Like
MilionTwarzy
Apprentice
Opcje

Ten model mikrofonu jest tylko u włącznie z gniazdem USB C

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@MilionTwarzy jasne. Chodziło mi o to, czy podłączając słuchawki przewodowe/inne urządzenia do telefonu, przez USB, też słyszysz jakieś nieprawidłowe dźwięki? Może coś jest z wejściem.

0 Like
MilionTwarzy
Apprentice
Opcje
Nie posiadam żadnych innych zestawów pod USB C
0 Like
MilionTwarzy
Apprentice
Opcje

Przepraszam, znalazłem stary oryginalny, I wszystko działa w najlepszym porządku, głośno i wyraźnie :smiling-face: 

0 Like
TomekR
Pathfinder
Opcje

Niestety współpraca z zewnętrznymi urządzeniami innych firm zawsze jest obarczona pewnym ryzykiem braku poprawności działania. Dopóki producent telefonu nie ma w ofercie własnego tego rodzaju urządzenia, nie zapewnia wsparcia dla zewnętrznych mikrofonów i nigdy nie zagwarantuje pełnej kompatybilności z tego rodzaju akcesoriami.

Możesz zgłosić raport o błędach przez aplikację Samsung Members, aby inżynierowie Samsunga zapoznali się z problemem. Jak to zrobić znajdziesz w tym temacie.

yage
First Poster
Opcje
Witam wszystkich. Bardzo lubie słuchać muzykę w samochodzie. Niestety jest to stary samochód który nie ma odtwarzacza z opjca bluetooth. Dotąd korzystałem z telefonoe które miały wejscie Jack. Niedawno kupiłem Note Plus. W tym modelu już niestety nie ma tego wejscia.. Kiedy podłączam Samsunga do radia samochodowego za pomocą przejściówki USB-C to Jack, to rozmówcy mnie nie słyszą, jak mówię. Słyszę ich, ale oni mnie nie słyszą. Jak naciskam ikonę głośnika, to też mnie nie słychać. Jedyną opcją jest wyciągnięcie kabla i rozmowa przez głośnik. Domyślam się, że jest to zwiazane z kierowaniem dźwięku do zewnętrznych urządzeń USB. Wiem, że istnieje opcja w ustawieniach deweloperskich aby "wyłączyć kierowanie dźwiękowe USB". Wtedy mnie rozmówca słyszy, ale ja go tylko mogę słyszeć przez telefon, nie przez głośniki samochodowe. Nie wspominam o fakcie, iz odłączanie i podłączanie przejściówki podczas jazdy samochodem jest niebezpieczne. Denerwuje mnie trochę współczesny trend wprowadzania nowej technologii (wszystko ma być bezprzewodowe) i udawania, że stara technologia już w magiczny sposób przestała istnieć i nikt z niej nie korzysta. Chciałbym się Państwa w związku z tym zapytać, czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Może jakiś fix? Albo aplikacja? Z góry bardzo serdecznie dziękuję. 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@yage Korzystasz z AUX w samochodzie? Do poprawnego działania będziesz najpewniej potrzebował przejściówki czyli tak zwanego DAC. Od razu zaznaczę, że nie wszystkie te przejściówki działają poprawnie.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy przejściówkę posiada Pan Oryginalną czy zamiennik?