20-10-2021 11:51 PM — edytowano 20-10-2021 11:53 PM
21-10-2021 12:57 PM
@wydru czy masz pobrane jakieś apki antywirusowe lub cleanery/blockery? Takie aplikacje czasem blokują powiadomienia.
Oprócz tego możesz wyczyścić dane aplikacji Telefon:
Ustawienia>Aplikacje>Filtruj i sortuj>Pokaż aplikacje systemowe>Telefon (najpewniej znajdziesz 3-4 aplikacje o nazwie "Telefon"- dalsze czyszczenie możesz wykonać dla każdej z nich)>Domyślna Pamięć>Wyczyść Dane.
Do tego proponuję jeszcze reset ustawień sieciowych:
Ustawienia>Zarządzanie ogólne>Resetowanie>Reset ustawień sieciowych.
W razie gdyby to nie pomogło, możesz jeszcze wykonać reset preferencji aplikacji:
Ustawienia>Aplikacje>3 kropki w prawym górnym rogu>Zeruj preferencje aplikacji.
Daj znać, czy pomogło 😉
22-10-2021 09:51 AM
12-04-2023 06:28 AM
Witam,
posiadam Galaxy Notę 10 plus dual sim 512gb Manufacture date: 2019-09-19. Problem w tym telefonie polega na tym, że będąc w domu z kartą t-mobile , to nie można wykonywać połączeń wychodzących przy trybie LTE/3G/2G automatyczny . Osoby dzwoniący do mnie, pokazuje, że abonent niedostępny. Ręczny wybór na 3G tak samo, natomiast na 2G działa normalnie. Zaś , przy trybie LTE/3G/2G automatyczny, jak włączę VOLTE, to wtedy działa. A jak wychodzę na ulicę, to dla testu wyłączyłem VOLTE i zostawiłem na automat LTE/3G/2G, to ku mojemu zdziwieniu wszystko działa, nawet przy samego 3G działał. Więc, jak przemieszczałem się po miejsce, to w trakcie próbowałem testować i wykonywałem połączeń , to zauważyłem, że cały czas próbuje nawiązywać połączenia, ale bez powodzenia. Zmieniłem karty sim, znowu bez powodzenia. W salonie zasugerowano mi, żebym włączył na stałe Roaming danych, też lipa. Będąc w domu, włożyłem inną kartę sim od Plusa Gsm, to o dziwo wszystko działa bez włączonego VOLTE, czy Roaming itp. Mam identyczny model z pamięcią 256GB Manufacture date: 2020-02-08 , z nim takie cyrki nie dzieją się, nic nie muszę włączać , ani VOLTE, czy roaming danych i działa prawidłowo. Czy jest jakąś metoda, który przywróci go do normalnego funkcjonowania? Przed założeniem tematu, zrobiłem resetowanie sieci, hard reset, nawet wgrałem inny soft xeu Anglia, przedtem miał xeo Poland, a w dalszym ciągu nic. Ręce mi opadają.
12-04-2023 07:19 AM
12-04-2023 07:22 AM — edytowano 12-04-2023 07:26 AM
12-04-2023 07:34 AM
no właśnie, przed 10 min temu, wszedłem w ustawieniach i aplikacje, znalazłem telefon, domyślna pamięć i wyczyszczałem pamięć i dane, po czym próbowałem przy włączanym trybie LTE/3G/2G, to są połączenie, ale w trakcie połączenia, jak próbowałem odpalić Internet, to praktycznie nie chce otwierać. Czyli taki zabieg jakąś mi pomogło.. Prawdopodobnie masz rację, że 3G już nie ma. Natomiast, jakbym był pewny, to spróbuję podmienić karty sim i włożyć nju mobile tutaj, a tamtym notce t-mobile, sprawdzę i zdam relacje.
12-04-2023 07:38 AM — edytowano 12-04-2023 07:48 AM
12-04-2023 08:13 AM
no więc taka dziwna sprawa, karta t mobile obecnie jest w drugim note 10 plus z pamięcią 256GB i jak przełączyłem tylko na 3G i próbowałem zadzwonić, to o dziwo normalnie wykonał połączenia. Czyli, wychodzi na to, że 3G nadal w T mobile działa. Natomiast, teraz w notce 10 plus z pamięcią 512GB, to z kartą nju mobile kaplica. Znowu wyczyszczałem pamięć i dane w aplikacji Telefon i spróbowałem zadzwonić przy trybie automat 4g/3g/2g, to lipa i to tym razem z kartą nju mobile, co nie miałem z tą kartą problemu z telefonem 256GB. Przestawiłem na 2g , to wtedy są połączenia, a jak znowu przestawiam na 4g/3g/2g, to kaplica
12-04-2023 08:44 AM
reasumując:
Note 10 plus 512GB ( t mobile) = wykonuje połączeń, natomiast przy włączonym komurkow. danych jak wykonam połączenia , a jednocześnie chciałbym czegoś sprawdzić w necie, to się nie da.
Note 10 plus 512GB(nju mobile)= a teaz zaczął zrobić fochy przy tej karcie sim, podobny stan, co było w przypadku t mobile, z tym że teraz po czyszczeniu aplikacji Telefon, to z t-mobilu można dzwonić a jednocześnie uniemożliwia skorzystania z internetu.
Note 10 plus 256GB ( t mobile)=wykonuje połączeń i można skorzystać jednocześnie z internetu
Note 10 plus 256GB ( nju mobile)=wykonuje polączen i można skorzystać jednocześnie z internetu
Obecnie, przełożyłem karty sim tak jak było pierwotnie, czyli w 512gb siedzi t mobile i jak po wyczyszczeniu pamięci i dane w aplikacji Telefon, to wykonuje połączenia, ale nie da się skorzystać z internetu, pokazuje literę H i na tym zatrzymuje się.
A w 256GB działa wszystko.
Co sądzicie o tym?