Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z Androidem 10 - Samsung Galaxy Note 10+

(Temat utworzony: 11-01-2020 02:30 PM)
2042 Wyświetlenia
DawidJ
Journeyman
Opcje

Witam.

Od momentu gdy tylko pojawiła się beta Androida 10, postanowiłem ją zainstalować. Przez okres bety nie miałem żadnego problemu z telefonem. Po zakończeniu bety i akualizacji oprogramowania, nie mogę płacić poprzez Google Pay oraz instalować niektórych aplikacji, ponieważ wykrywa, że moje oprogramowanie zostało zmodyfikowane.

Również podczas ponownego uruchamiania telefonu mam cały czas ostrzeżenie o wersji beta oprogramowania..

Co mogę w tym momencie zrobić?

Dodam że próbowałem przywrócić starszą wersję oprogramowania poprzez Samsung Members i SmartSwitch, natomiast nic to nie dało, ponieważ Samsung Members wykrywa, że nie byłem w Becie a mam opcje zgłaszania błędów, a Switch pokazuje że mam aktualne oprogramowanie.

Czy istnieje opcja uniknięcia gwarancji/serwisu, czy jest to nieuniktnione?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
DawidJ
Journeyman
Opcje

A więc tak, telefon trafił do serwisu.

Wszystko działa jak należy 😁 Przyczyna była taka, że telefon nie mógł zaktualizować się do zwykłej wersji Androida 10 z powodu jakiegoś błędu bety.

Także problem rozwiązany :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DawidJ, jaką obecnie posiadasz wersję oprogramowania w telefonie? Wersja beta była niedostępna w Polsce dla telefonów Galaxy Note10 oraz Note10+. Gdzie kupiłeś telefon oraz w jaki sposób wgrałeś wersję beta?

0 Like
DawidJ
Journeyman
Opcje

Mieszkam w Niemczech i telefon kupiłem na abonament w o2.

W załączniku podsyłam screena wersji.

Betę zainsalowałem poprzez Samsung MembersScreenshot_20200111-151430_Settings[1].jpg

0 Like
DawidJ
Journeyman
Opcje

A taka informacja pojawia mi się po zrestartowaniu telefonuScreenshot_20200111-134305_Smart_Switch[1].jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DawidJ, na jakiej karcie SIM odbywało się pierwsze uruchomienie telefonu? Nie podoba mi się zapis wariantu czyli XEO/DBT,DBT/DBT. Powinno być DBT/DBT,DBT/DBT. To może być powód, dla którego telefon nie wyszukuje aktualizacji oprogramowania. Czy przed przystąpieniem do wersji beta telefon pobierał aktualizacje oprogramowania?

0 Like
DawidJ
Journeyman
Opcje

Pierwsze uruchomienie było na karcie niemieckiej, przed przystąpieniem do bety nie miałem aktualizacji, tzn. telefon był w pełni zaktualizowany i działał poprawnie.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DawidJ, dziwna sprawa. W Twoim telefonie znajduje się w dalszym ciągu oprogramowanie w wersji beta. Obawiam się, że konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Poczekaj również na wypowiedzi innych forumowiczów. Może ktoś będzie miał jakiś pomysł.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@DawidJ możesz, o ile masz dostęp do aktywnej karty O2, zaplikować ją do telefonu i ponownie wykonać factory reset, bez przyracania kopii. Jeżeli telefon wszystko rozpozna poprawnie i o ile są jeszcze aktywne serwey bety dla tego modelu, pobierze właściwą wersję.

Jeżeli nie, pozostanie tylko i wyłącznie serwis.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
DawidJ
Journeyman
Opcje
Pozostał mi w takim razie serwis, ale dziękuję wam za pomoc :smiling-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DawidJ, nie ma sprawy. Koniecznie daj znać czy wizyta w serwisie rozwiązała problem. Trzymam kciuki :winking-face: