Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note10+ - przycinanie animacji

(Temat utworzony: 05-06-2021 08:42 PM)
1178 Wyświetlenia
jankiel1796
Voyager
Opcje
Czy ktokolwiek poza mną zauważył w Galaxy Note10+ (procesor Exynos) losowe przycinanie i klatkowanie niektórych systemowych animacji? W szczególności pasek z czterema ostatnio używanymi aplikacjami, który „wyjeżdża” z dołu na ekranie przełączania otwartych aplikacji naprawdę mocno się przycina - ale nie tylko on, lagi są losowe – raz przytnie animacja przy otwarciu „ustawień”, a za chwilę np. animacja przy ściąganiu z góry paska powiadomień… Nie zaobserwowałem dokładnie po której aktualizacji pojawił się ten problem, ale pamiętam że na pewno widziałem to jeszcze przed zainstalowaniem Androida 11. Telefon nie jest obciążany zasobożernymi aplikacjami, regularnie czyszczony ze śmieci, aplikacje na bieżąco aktualizowane. Wczoraj zrobiłem reset do ustawień fabrycznych + wipe cache + repair apps – problem nie ustąpił, wręcz przeciwnie, lagi animacji wydają mi się jeszcze częstsze. Ktoś potrafi doradzić co z tym zrobić? Wyjątkowo irytujący problem jak na telefon tej klasy…

0 Like
23 Odpowiedzi
jankiel1796
Voyager
Opcje
Na chwilę obecną przyznaję że przycinki przestały być tak denerwujące, pewnie na skutek tego że się przyzwyczaiłem i normalnie używam telefonu zamiast obsesyjnego sprawdzania płynności.
Jeśli znowu zacznie mnie to niepokoić, to odwiedzę serwis żeby to sprawdzili (choć jak znam życie to wgrają soft od nowa na czysto i tyle, co wcale nie musi wyelimimować błędów do zera - już raz miałem taką historię z jednym z poprzednich telefonów).
Tak czy inaczej bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za chęci i błyskawiczne odpowiedzi w dyskusji 😊
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W serwisie na pewno wgrają ponownie najnowsze oprogramowanie co może nie przynieść oczekiwanego rezultatu. Daj znać czy kolejne aktualizacje oprogramowania poprawiły szybkość działania animacji.

jankiel1796
Voyager
Opcje
Po zainstalowaniu lipcowej aktualizacji zabezpieczeń przycinki nadal są. Jednakże mam nową obserwację - w zeszłym tygodniu na chwilę przełączyłem się z nawigacji gestami na przyciski. Od tej pory wydaje mi się, że przy nawigacji przyciskami ogólne wrażenia z płynności animacji są zdecydowanie lepsze. Szczególnie znika wtedy najbardziej irytujący lag ekranu ostatnio używanych aplikacji, po którym starałem się wysyłać raport logów (kiedy 2x miałem wiadomość zwrotną o braku informacji o błędzie w logach).
W związku z tym na razie odpuszczam serwis i działam dalej, bo zdaje się że to nie jest wada sprzętu tylko jakaś niedoróbka oprogramowania, na którą większość użytkowników nawet nie zwróci uwagi.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Jeżeli problem występuje przede wszystkim w momencie ustawienia gestów pełnoekranowych to bardzo możliwe, jak sam zauważyłeś, że to problem po stronie oprogramowania. Niestety nic więcej nie wymyślimy na forum. Możesz zgłaszać w dalszym ciągu ten błąd za pomocą aplikacji Samsung Members.