Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

note 9 problem z wyświetlaczem zielonkawo-żółty ekran i szare pasy

(Temat utworzony: 25-08-2020 08:27 PM)
8553 Wyświetlenia
Members_HviaAUl
First Poster
Opcje

W moim samsungu galaxy note 9 wystąpił problem z wyświetlaczem ma zielonkawo-żółty ekran i szare pasy. wie może ktoś ,co z tym

0 Like
ArtSky
Journeyman
Opcje

Czy ktoś z Samsung Polska może wyjaśnić problem, czy mam pisać do producenta? Awaria jest spowodowana ewidentnie aktualizacją oprogramowania, więc niech samsung weźmie się do roboty i to naprawi! Ktoś coś wie więcej? 

Pozdrawiam wszystkich. 

LukaszW
Expert
Opcje

@ArtSky, jeśli zakładasz błąd globalny aktualizacji, wyślij raport o błędach, który pozwoli programistom rozwiązać problem. 

Nie wiem, czy próbowałeś, ale nikt z programistów nie naprawi problemu, jeśli będzie lokalny - zrób sobie kopię zapasową i przywróć telefon do fabrycznych ustawień - instaluj i odpalaj swoje aplikacje po kolei aż zauważysz niechciany symptom - może uda się ustalić prozaiczną przyczynę problemu.

Po opisie usterki jednak przyznaję rację przedmówcom, że sprawa jest serwisowa - niezależnie od tego, czy wynika z wady fabrycznej, czy uszkodzenia mechanicznego. Mimo wszystko, każdy, kto oddawał telefon na naprawę gwarancyjną wie, że wada fabryczna nie czeka dwóch lat, tylko jest świetnie widoczna po chwili użytkowania, ostatecznie paru miesiącach. Reszta problemów to uszkodzenia mechaniczne, eksploatacja oraz usterki systemowe (system po 2-3 latach przyjmowania aplikacji zawsze prosi się o reset, i chodzi o kontekst systemu operacyjnego, a nie nawet urządzeń Galaxy czy ściśle systemu Android).

Oto ścieżka do wspomnianego raportu - mam nadzieję że sprawa skończy się małą usterką systemową - czy to po stronie aktualizacji, czy Twoich aplikacji. Aplikacja Samsung Memebers > Pomoc > Raporty o błędach.
Życzę szybkiego rozwiązania sprawy!

Claudius80
First Poster
Opcje
Może ***** zajmie się tą sprawą i zrobi z nią porządek bo jak dotychczas to wygląda to na celowe działania producenta. Sprawie powinien się przyjrzeć UOKiK. Osobiście jestem zawiedziony tą marką. Byłem posiadaczem galaxy s3, s4, s6 edge +(i dalej działa normalnie po przedwczesnej wymianie baterii) oraz teraz Galaxy Note 9 512 gb(full opcja), o którego dbałem i obchodziłem się jak z jajkiem a tu taki kaprys z wyświetlaczem(to samo co u pozostałych-wyblakły zielonkawy wyświetlacz z poziomymi paskami co nastąpiło oczywiście zaraz po gwarancji). Nie zakupię już nic tej marki i odradzam oraz będę odradzał każdemu.
0 Like
Maciej18
First Poster
Opcje

Ewidentnie jest to usterka systemowa co jest bardzo smutne, ad vocem dla osób które będą upierały się przy konieczności oddaniu na diagnostykę do serwisu podpowiem że da się częściowo ograniczyć skutki błędu wyłączając funkcje Always On Display oraz ustawiając maksymalną jasność ekranu -  momentalnie znikają szare paski a ekran staje się tylko zażółcony 

0 Like
Random2022
First Poster
Opcje

U mnie to samo... brak slow. Przy ustawieniu jasnosci pomiedzy 30% a 60% na calym ekranie sa szare poziome pasy, jakby pogarsza sie ogolna jakosc obrazu i pojawia sie zielonkawo-zolte zabarwienie. Ewidentnie ekran nie jest wypalony bo przeciez przy minimum i maksimum jasnosci ekran dziala poprawnie, jak nowy... Ma ktos pomysl co zrobic z tym tematem?

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Random2022 Myślę, że w tym przypadku najlepiej będzie się udać do serwisu.

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Twin7
First Poster
Opcje

Co z tego że serwis jak to nie warto reanimować.

Za cenę wyświetlacza można kupić cały telefon.

Telefon lipa na potęgę, rozczarowany samsungiem.

Teraz już nie kupię nigdy nowego tel.

Wolę jakiś S9 kupić za 500zl i wymieniać na nast jak coś padnie 

0 Like
Marius___
Student
Opcje

Ten sam model i  analogiczny problem z tym, że  po uruchomieniu się dźwiękowego alertu o wilgotności złącza usb, podczas próby ładowania, po zupełnym rozładowaniu telefonu  (zamoczona  mokrą dłonią końcówka kabla lądującego - telefon nie nurkował) wyświetlacz  przestał wyświetlać cokolwiek (black screen). Po kilku dniach i kolejnych próbach, wyświetlił się status o ładowaniu telefonu, jednak podczas uruchamiania ekran stał się zielono żółty i całkowicie przestał odpowiadać dotyk. Cudem wywołany klawiszami reset  do fabryki, nic nie wniósł.

3000 zł / 27 miesięcy = 111. 111111(111) za miesiąc eksploatacji flagowego Samsunga. 

0 Like
Marius___
Student
Opcje

Dodając... może SAMSUNG, jest kontent odkupić za pół ceny, własną myśl technologiczną, Gear VR (SM-R325), gdyż w połączeniu z uszkodzonym NOTE 9, stanowi on złom elektroniczny. Dorzucę gratis akumulator do pilota.

0 Like
Members_ZDEf6XH
First Poster
Opcje

Czy komuś udało się naprawić problem żółto-zielonego wyświetlacza bez wizyty w serwisie? Np. poprzez przywrócenie ustawień fabrycznych? Mnie też to dotknęło i mi to wygląda na usterkę sprzętową. Wszystko zaczęło się gdy bardziej intensywnie używałem urządzenia i wydaje się to być efektem przegrzania. Najpierw było sporadyczne, a teraz dzieje się coraz częściej. W przyszłym roku planowałem wymienić telefon na najnowszy model, ale nie wiem czy jest sens dalej pchać się w SAMSUNG skoro flagowy model wytrzymał tylko 3 lata.

0 Like