24-04-2019 08:02 PM
Mój Note 9 od dwóch dni robi się dziwnie cieplutki w miejscu między środkiem a lewym górnym rogiem ekranu. Dzieje się tak nawet przy oglądaniu filmów na Youtube, co raczej nie jest zbyt wymagające. Czy ktoś ma ten sam problem, lub sposób jak go rozwiązać?
24-04-2019 08:09 PM
@Fryelander To że jest trochę ciepły to normalna sprawa, zwłaszcza jak się ogląda na LTE.
24-04-2019 08:22 PM
@Fryelander, na początek wyłącz oraz włącz telefon. Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś dodatkowe aplikacje lub zmieniałeś coś w ustawieniach telefonu?
24-04-2019 08:25 PM
@mirudo24 napisał(a):@Fryelander, na początek wyłącz oraz włącz telefon. Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś dodatkowe aplikacje lub zmieniałeś coś w ustawieniach telefonu?
Nic nie zmieniałem ani nie instalowałem. Nie korzystam nawet z jakichś specjalnie obciazajacych aplikacji jak vr itp.
24-04-2019 08:31 PM
@Fryelander, nagrzewanie się telefonu to normalne zjawisko w trakcie wykonywania różnych działań. Problem zaczyna się pojawiać jeżeli temperatura telefonu jest zbyt wysoka i np. trzymanie urządzenia w rękach staje się uciążliwe. Czy telefon grzeje się w trakcie normalnego użytkowania tzn. przeglądania sieci, wykonywania połączeń czy pisania wiadomości SMS? Czy zauważyłeś szybszy spadek baterii?
05-07-2019 08:55 PM
Witam
A jaka temperaturę można uważać za wyższą niż średnia?
05-07-2019 09:02 PM
@tecafynlamron Czy widziałeś ostatni poradnik ? Wysoka temperatura smarfona co zrobić aby jej uniknąć
05-07-2019 09:16 PM
@tecafynlamron napisał(a):Witam
A jaka temperaturę można uważać za wyższą niż średnia?
Taką gdzie urządzenie jest odczuwalnie gorące i komfort korzystania z niego jest znacznie zaniżony. Lekko ciepły telefon ze szkła nikomu nie przeszkadza, ale kiedy zarówno etui jak i ekran zaczyna swoją temperaturą przypominać piekarnik użyty 10 minut wcześniej.
Nawet nie chodzi o to że nie da się korzystać, tylko o samo urządzenie. Raczej wole nie stracić telefonu za cztery i pół tysiąca złotych.
05-07-2019 09:22 PM
Takie miałem temperatury. Telefon w ręce, przeglądanie Facebooka i muzyka przez Spotify. Jechałem autobusem i rzeczywiście był upał na dworze.
05-07-2019 10:54 PM
@tecafynlamron, zerknąłeś do poradnika, do którego odnośnik podał @vdsl2? Wysoka temperatura otoczenia z pewnością ma wpływ na temperaturę samego urządzenia. Jeżeli jednak problem występuje regularnie w różnych warunkach to może to oznaczać jakiś problem. Jak często wysoka temperatura występuje w Twoim telefonie?