Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nagrzewanie się Note-a 9

(Temat utworzony: 24-04-2019 08:02 PM)
2356 Wyświetlenia
Fryelander
Apprentice
Opcje

Mój Note 9 od dwóch dni robi się dziwnie cieplutki w miejscu między środkiem a lewym górnym rogiem ekranu. Dzieje się tak nawet przy oglądaniu filmów na Youtube, co raczej nie jest zbyt wymagające. Czy ktoś ma ten sam problem, lub sposób jak go rozwiązać?

0 Like
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fryelander  To że jest trochę ciepły to normalna sprawa, zwłaszcza jak się ogląda na LTE.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fryelander, na początek wyłącz oraz włącz telefon. Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś dodatkowe aplikacje lub zmieniałeś coś w ustawieniach telefonu?

Fryelander
Apprentice
Opcje

@mirudo24  napisał(a):

@Fryelander, na początek wyłącz oraz włącz telefon. Czy w ostatnim czasie instalowałeś jakieś dodatkowe aplikacje lub zmieniałeś coś w ustawieniach telefonu?

Nic nie zmieniałem ani nie instalowałem. Nie korzystam nawet z jakichś specjalnie obciazajacych aplikacji jak vr itp. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Fryelander, nagrzewanie się telefonu to normalne zjawisko w trakcie wykonywania różnych działań. Problem zaczyna się pojawiać jeżeli temperatura telefonu jest zbyt wysoka i np. trzymanie urządzenia w rękach staje się uciążliwe. Czy telefon grzeje się w trakcie normalnego użytkowania tzn. przeglądania sieci, wykonywania połączeń czy pisania wiadomości SMS? Czy zauważyłeś szybszy spadek baterii?

0 Like
tecafynlamron
Journeyman
Opcje

Witam

A jaka temperaturę można uważać za wyższą niż średnia?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Fryelander
Apprentice
Opcje

@tecafynlamron  napisał(a):

Witam

A jaka temperaturę można uważać za wyższą niż średnia?

Taką gdzie urządzenie jest odczuwalnie gorące i komfort korzystania z niego jest znacznie zaniżony. Lekko ciepły telefon ze szkła nikomu nie przeszkadza, ale kiedy zarówno etui jak i ekran zaczyna swoją temperaturą przypominać piekarnik użyty 10 minut wcześniej.

Nawet nie chodzi o to że nie da się korzystać, tylko o samo urządzenie. Raczej wole nie stracić telefonu za cztery i pół tysiąca złotych.

tecafynlamron
Journeyman
Opcje

Takie miałem temperatury. Telefon w ręce, przeglądanie Facebooka i muzyka przez Spotify. Jechałem autobusem i rzeczywiście był upał na dworze. Screenshot_20190701-152831_AccuBattery.jpgScreenshot_20190701-152844_AccuBattery.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tecafynlamron, zerknąłeś do poradnika, do którego odnośnik podał @vdsl2? Wysoka temperatura otoczenia z pewnością ma wpływ na temperaturę samego urządzenia. Jeżeli jednak problem występuje regularnie w różnych warunkach to może to oznaczać jakiś problem. Jak często wysoka temperatura występuje w Twoim telefonie?

0 Like