Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 9 debranding do XEO

(Temat utworzony: 02-01-2020 02:04 PM)
674 Wyświetlenia
KonyPL
Pioneer
Opcje

Dzień dobry!

Przed świętami kupiłem nowy Note 9 w Orange na wyprzedaży z okazji Black Friday bez abonamentu, na raty (spłacone od razu, bo w ten sposób było taniej). No i oczywiście oprogramowanie jest w wersji OPV. Czytałem, że debranding można zrobić w serwisach zachowując gwarancję, więc ochoczo podreptałem dziś do serwisu w Poznaniu przy ulicy 27 Grudnia. Ku mojemu zdziwieniu pan za ladą poinformował mnie, że już nie wykonują takich usług, bo Samsung zablokował to w serwisach :thinking-face: i już nie mogą tego robić z zachowaniem gwarancji, bo jakaś umowa między operatorami (!?). I tu moje pytanko do was: czy gościu mnie po prostu spławił, czy jest to prawda? Jakoś przeżyję bez tego XEO, bo może jakaś jedna aplikajca tylko od Orange jest, nie wiem za to jak z aktualizacjami. Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku! :party-popper:

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KonyPL, do niedawna serwisy wykonywały taką usługę odpłatnie i nie było z tym żadnych problemów. W zeszłym roku polityka zmieniła się i serwisy coraz częściej odmawiają wykonywania takiej usługi. Możesz spróbować zadzwonić do innego serwisu i zapytać czy będą w stanie wykonać debranding. Jeżeli nie uda się znaleźć serwisu, który podejmie się zmiany oprogramowania na XEO to Twój telefon pozostanie z wariantem OPV. Dodam, że jedynym mankamentem telefonów pochodzących od operatorów jest wydłużony czas oczekiwania na aktualizacje oprogramowania. Jedni udostępniają szybciej a drudzy nieco wolniej. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 Odpowiedz
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KonyPL, do niedawna serwisy wykonywały taką usługę odpłatnie i nie było z tym żadnych problemów. W zeszłym roku polityka zmieniła się i serwisy coraz częściej odmawiają wykonywania takiej usługi. Możesz spróbować zadzwonić do innego serwisu i zapytać czy będą w stanie wykonać debranding. Jeżeli nie uda się znaleźć serwisu, który podejmie się zmiany oprogramowania na XEO to Twój telefon pozostanie z wariantem OPV. Dodam, że jedynym mankamentem telefonów pochodzących od operatorów jest wydłużony czas oczekiwania na aktualizacje oprogramowania. Jedni udostępniają szybciej a drudzy nieco wolniej. Trzeba uzbroić się w cierpliwość.