Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 + recovery/ download mode error

(Temat utworzony: 06-03-2021 01:44 PM)
1594 Wyświetlenia
N81
Voyager
Opcje

Note 10+ N975FXXS6EUB2 nie działa manualny restart do ww. trybu, telefon nie przechodzi do tego poziomu i uruchamia system normalnie pomimo użycia kombinacji przycisków do tego trybu . 

Stosowana kombinacja przycisków: 

Power  i volume +      trzymam do pełnego logo i telefon restartuje się do normalnego trybu pracy .

Power i volume -       ten sam wynik 
Power i volume + -    -seria restartów i to samo .
Power  i volume +        z kabelkiem usb

(bez włączonego PC, jedynie podłączony PC-Tel) - to samo.

Jak wejść w ten tryb w tym szamsóngó ?.

0 Like
8 Odpowiedzi
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
trzymaj razem vol + i vol - oraz kabel podłączony kompa, ewentualnie adb reboot bootloader jeśli kumasz adb
N81
Voyager
Opcje
kabel USB podłączony do włączonego PC i kiedy podłączyć jak nacisnę przyciski czy wcześniej.
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
wyłącz telefon, podłącz do kompa, uruchom trzymając vol- i +
0 Like
AndrzejDwo
Voyager
Opcje
możesz jeszcze wybrać 'reboot bootloader' z poziomu recovery
0 Like
N81
Voyager
Opcje
reset do bootloader / recovery ogólnie nie działa. Można to zrobić przez PC i Android Tools reboot to...Jednak to działania na około bo przyciskamin8e łapie - uruchamia się w normalnym trybie . Jednak co chciałem zrobiłem.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Miałem kiedyś podobny problem. Nic nie pomagało. W moim przypadku wystarczyło zmienić port USB w komputerze i bez problemu uruchomił się tryb Recovery.

N81
Voyager
Opcje
Trochę to dziwne, że aby przejść do tego trybu trzeba włączyć PC i podłączyć telefon do właściwego portu i we właściwy sposób, a nie wystarczy raz nacisnąć kombinacji przycisków w telefonie.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również uważam, że to niepotrzebne utrudnienie. Zadałem pytanie już jakiś czas temu czy w kolejnych aktualizacjach zostanie przywrócony poprzedni sposób uruchamiania tego trybu, ale jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. Zachęcam do zgłoszenia tej samej sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

Wskazówka - zgłaszanie sugestii do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/porada-jak-zg%C5%82osi%C4%87-sug...

0 Like