Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Note 10 Lite problem z ekranem

(Temat utworzony: 12-10-2020 01:43 PM)
1325 Wyświetlenia
Buenza
First Poster
Opcje

Witam,

Kupiłem kilka dni temu Nota 10 Lite.  Ma on problem z dotykiem. Nie wiem czy to się samo naprawi przy jakiejś aktualizacji, czy muszę go oddać na gwarancji.

Ekran tak jakby sam się czasem dotyka, a czasem tego dotyku nie widzi. Próbowałem już zwiększyć czułość dotyku.

Diagnozowałem go też  za pomocą: *#0*# Touch

Na czerwnono zaznaczyłem ruchy, których nie dotykałem na ekranie. 

Ktoś coś doradzi?

ekran.jpg

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Buenza  Czy masz założoną folię/szkło na ekran ? Czy telefon był przywracany z kopii zapasowej z innego telefonu ?

0 Like
Buenza
First Poster
Opcje

Nie mam ani folii, ani szkła na ekranie. Nie wgrywałem nic z innego telefonu. Jedynie logowałem się na swoje  konto gmail żeby mieć dostęp do kontaktów i itp.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Buenza  Pozostaje udać się z telefonem do serwisu.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy używasz nieoryginalnego etui z klapką? Zdarza się, że magnesy zamontowane w tego typu etui powodują problemy z działaniem ekranu lub rysika.

0 Like
Buenza
First Poster
Opcje

Używam silikonowego etui jedynie na tył. Nie ma żadnych magnesów.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dla pewności możesz jeszcze wykonać hard reset. Jeżeli to nie pomoże to konieczna będzie wizyta w serwisie, zgodnie z tym co napisał @vdsl2.

hard reset: https://eu.community.samsung.com/t5/Telefony-i-smartfony/Poradnik-Soft-Hard-Reset-Tryb-Bezpieczny-i-...

0 Like
Buenza
First Poster
Opcje

Czy wykonanie hard resetu ma wpływ na gwarację?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie. Możesz śmiało wykonać hard reset.

0 Like
Łukasz111
First Poster
Opcje
Mam taki sam problem. pojawia się gdy jest LTE, przy przeglądaniu Facebook YouTube itd... nie DA SIE KORZYSTAC z telefonu. W serwisie był już 2 razy i tylko aktualizacje robią i nic więcej. nie wiem co mam robić, ale serwis jest porażką! na czerwono zaznaczone też nie moje ruchy.

20201206_011214.jpg

0 Like