Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galeria rozpoznawanie twarzy

(Temat utworzony: 07-05-2021 07:49 PM)
3415 Wyświetlenia
inflamator
Explorer
Opcje

Cześć, 

Ostatnio robiłem factory reset telefonu i po tym zabiegu w galerii, kiedy kliknę "lupkę", to nie mam zakładki "ludzie". Na pewno miałem ją przed resetem no i moja żona, który ma taki sam telefon i nie miała resetu, też ma tę opcję wyszukiwania. 

U mnie jej nie ma. Mogę wyszukiwać po lokalizacji,  po typie zdjęcia, mam zakładkę "dokumenty" oraz "obiekty/sceneria".

Dlaczego galeria przestała mi rozpoznawać twarze na zdjęciach? 

Czy może to być związane z tym, że razem ze zdjęciami z Onedrive mam w sumie około 28 tys zdjęć? 

0 Like
8 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @inflamator 

Z tego co mi się wydaje, trzeba ponownie nadać twarzy nazwę. 

0 Like
inflamator
Explorer
Opcje
No ale w ogóle nie mam takiej opcji. Galeria powinna rozróżnić twarze no i oczywiście, że nie wie, kto to jest, ale powinna pogrupować zdjęcia z tymi samymi twarzami. I to powinno być w zakładce "ludzie", a ja nie mam w ogóle takiej zakładki...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wygląda na to, że funkcja została usunięta z najnowszych wersji oprogramowania w aplikacji Galeria Samsung. Taka odpowiedź pojawiła się w amerykańskiej Społeczności Samsung.

Solved: Tagging people in the Gallery App
https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S21/Tagging-people-in-the-Gallery-App/td-p/1677424

inflamator
Explorer
Opcje
Mam nadzieję, że to nieprawda i dość dziwne jest to, że wersja galerii jest u mnie taka sama, jak u mojej żony, a ona ma rozpoznawanie twarzy
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poczekajmy jeszcze na wypowiedzi od pozostałych forumowiczów. Dodam, że na moim telefonie S21 Ultra również nie widzę takiej opcji.

Piotrekdm1983
First Poster
Opcje
Wszystko działa, też to miałem, trzeba włączyć usługę niestandardową,następnie zaznaczyć w niej galeria, potem wejść do galerii i w ustawieniach ponownie wybrac usluga niestandardowa i bedzue już opcją do wyboru twarze
0 Like
Mat86x
Explorer
Opcje
Niestety to nie pomaga. Mam kilka twarzy z kilkoma zdjęciami. Wygląda jakby się coś zacięło i reszta zdjęć nie jest skanowana. Ani pod względem twarzy, tekstu czy przedmiotów.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mat86xZgłosiłeś to w kilku różnych tematach. Wygląda na to, że jest to problem, który na ten moment może występować na tych telefonach. Prześlij raport o błędach i pilnuj aktualizacji:

Galaxy Wearable > Wsparcie > Raporty o błędach.