Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy Note 4/9 notatki

(Temat utworzony: 20-03-2019 10:08 AM)
1029 Wyświetlenia
Moralityhurts
Apprentice
Opcje

Witajcie, miałem galaxy note 4, z aplikacją do notatek "S note". Teraz mam note 9,  a aplikacja zmieniła sie na "Samsung Notes". Notatki nie zostały przeniesione do nowej aplikacji a stara jest niezgodna z moim nowym telefonem. Jak przenieść notatki ze starej wersji do nowej?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli synchronizacja przez konto Samsung nie działa, to możesz przenieść notatki ręcznie. Poniżej opisuję jak to zrobić:

1.Zaznaczasz sobie wszystie notatki w aplikacji S Note

1.png

2.Klikasz udostępnij, wybierasz "Plik S Note" i przesyłasz pliki wybraną przez siebie metodą do nowego telefonu

3.jpg

3.Na nowym telefonie wyszukujesz wszystkie pliki o rozszerzeinu *.spd i uruchamiasz je po kolei

spd.jpgkonwersja.jpg

4.Klikasz Zap. w Notat.

zap w note.jpg2.JPG

5.Notatka powinna być już dostępna na nowym telefonie w aplikacji Samsung Notes

zeszyty.jpgproby.jpg

Co prawda przy większej ilości notatek ta metoda może zająć trochę czasu, ale lepsze to niż ręczne ich przepisywanie.

Druga metoda przeniesienia notatek z wykorzystaniem komputera i programu Smart Switch:

1.Podłącz telefon do komputera, uruchom program Smart Switch wejdź w Więcej --> Preferencje Wykonaj kopię zapasową elementów i ustaw tak jak na obrazku poniżej:

prefe.JPG

2. Klikasz "Archiwizuj urządznie". Po wykonaniu kopii podłączasz nowy telefon i wybierasz opcję "Przywróć" --> "Przywróć teraz"

archi.JPGteraz.JPGprzywrocono.JPG

3.Po uruchomieniu aplikacj Samsung Notes na docelowym telefonie pojawi się taki komunikat:

import.jpg

Po chwili przywrócone notatki powinny być widoczne:

ijuz.jpg

Wersja S Note na Note 4: 5.2.04.25/4.2.56

Wersja Samsung Notes na S9: 3.0.00.102

Daj znać czy uda się przenieść notatki.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Moralityhurts  czy notatki miałeś zsynchronizowane z kątem Samsung? Jeżeli tak, to powinny przenieść się z automatu. Jeżeli nie to warto taką synchronizację ustawić na przyszłość. Spróbuj skorzystać z przywracania kopii.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Moralityhurts
Apprentice
Opcje

Miałem zsynchronizowane z kontem Samsung, ale był komunikat, że jest problem z przeniesieniem notatek. Najwyraźniej aplikacje ze sobą nie współpracują...

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Moralityhurts całkiem możliwe, że miały różne formaty zapisu i stąd problem. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli synchronizacja przez konto Samsung nie działa, to możesz przenieść notatki ręcznie. Poniżej opisuję jak to zrobić:

1.Zaznaczasz sobie wszystie notatki w aplikacji S Note

1.png

2.Klikasz udostępnij, wybierasz "Plik S Note" i przesyłasz pliki wybraną przez siebie metodą do nowego telefonu

3.jpg

3.Na nowym telefonie wyszukujesz wszystkie pliki o rozszerzeinu *.spd i uruchamiasz je po kolei

spd.jpgkonwersja.jpg

4.Klikasz Zap. w Notat.

zap w note.jpg2.JPG

5.Notatka powinna być już dostępna na nowym telefonie w aplikacji Samsung Notes

zeszyty.jpgproby.jpg

Co prawda przy większej ilości notatek ta metoda może zająć trochę czasu, ale lepsze to niż ręczne ich przepisywanie.

Druga metoda przeniesienia notatek z wykorzystaniem komputera i programu Smart Switch:

1.Podłącz telefon do komputera, uruchom program Smart Switch wejdź w Więcej --> Preferencje Wykonaj kopię zapasową elementów i ustaw tak jak na obrazku poniżej:

prefe.JPG

2. Klikasz "Archiwizuj urządznie". Po wykonaniu kopii podłączasz nowy telefon i wybierasz opcję "Przywróć" --> "Przywróć teraz"

archi.JPGteraz.JPGprzywrocono.JPG

3.Po uruchomieniu aplikacj Samsung Notes na docelowym telefonie pojawi się taki komunikat:

import.jpg

Po chwili przywrócone notatki powinny być widoczne:

ijuz.jpg

Wersja S Note na Note 4: 5.2.04.25/4.2.56

Wersja Samsung Notes na S9: 3.0.00.102

Daj znać czy uda się przenieść notatki.

Moralityhurts
Apprentice
Opcje

Udało się za pomocą Smart Switch. Dzięki jak nie wiem co 🙂