Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czarna czcionka na ekranie głównym

(Temat utworzony: 17-10-2020 10:56 PM)
3843 Wyświetlenia
2dawids3
Apprentice
Opcje

Screenshot_20201017-111706_One UI Home.jpg

Raz białe raz czarne, natomiast czarna, mi bardzo przeszkadza., jak rozwiązać problem by ustawić cały czas biała czcionkę 

9 Odpowiedzi
Bizpak
Pathfinder
Opcje
wejdź w ustawienia i tam gdzieś powinna być opcja aby zmienić obstawiam ze w jakiejś zakładce tekst
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdź czy problem występuje na fabrycznym motywie. Podejrzewam, że wina leży po stronie ustawionego motywu.

2dawids3
Apprentice
Opcje

Motyw domyślny z Samsunga Yellow, niema takiej opcji. Przy rozmieszczeniu ikon 4x5 na 5x5 zmienia na biała czcionkę. Gdy nacisnę na aplikacje ona zmienia na czarną ale nie każda tak działa 

Screenshot_20201017-164320_One UI Home.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@2dawids3, Spróbuj zmienić tapetę na inną i zobacz, czy na niej też występuje taki problem. Najlepiej jak wybierzesz jedną z domyślnych tapet.

2dawids3
Apprentice
Opcje

Nadal występuje ten problem przy zmianie tapety Samsunga ori. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@2dawids3  Wykonaj Wipe Cache Partition ten zabieg nie usuwa nic z telefonu 

https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

Czy telefon był przywracany z kopii zapasowej z innego telefonu ?

0 Like
2dawids3
Apprentice
Opcje

Nie robiłem, ale robiłem reset telefonu do ustawień fabrycznych całkowicie i też to nie pomogło, więc wątpię że wipe pomoże 

0 Like
2dawids3
Apprentice
Opcje

Okej, problem rozwiązano, przy wyborze motywu trzeba patrzeć na kolor czcionki mimo że był to ori motyw Samsunga, ma trzy z czcionka czarna i trzy z biała, niby Samsung ma adaptacje koloru czcionek pod wybrana tapetę ale działa losowo, Xiaomi pod względem nakładki miu 12 wygrywa pod każdym kątem, mam nadzieję że one 3.0 rozwiąże ten problem, bo dość uboga jest opcja modyfikowania nakładki, wyboru motywu kolorów ikon, wielkości i tak dalej. Pozdrawiam i dziękuję za chęci 🙂

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@2dawids3, Czy mógłbyś wstawić zrzut ekranu z miejsca, w którym wybiera się ten kolor czcionki ? Przyznam, że nie kojarzę takiej funkcji w One UI.

0 Like