03-01-2020 08:23 PM — edytowano 03-01-2020 08:25 PM
Ciche powiadomieniaWitam
Od około dwóch tygodni jestem posiadaczem Note 10 plus, wymieniłem wysłużonego już S8 plus. Wszystko jest świetnie, poza jedną tajemniczą rzeczą. Po ściągnięciu z góry paska powiadomień, czasem ( nie mam pojęcia od czego to zależy) mam na tymże pasku informację "Ciche powiadomienia". Dźwięk, zarówno dzwonka jak i powiadomień (tak, wiem że to dwa różne ustawienia) mam ustawione na prawie maksymalną wartość, mimo to widzę taki komunikat a powiadomienia faktycznie są ciche. Przewertowałem opcje w telefonie i nie mogę znaleźć nic takiego jak ciche powiadomienia.
Telefon od razu po zakupie dostał aktualizację do android 10, także nie mam pojęcia czy na wcześniejszej wersji oprogramowania problem występował.
Przyznam, że zaczyna mnie to irytować. Ma ktoś jakiś pomysł skąd te ciche powiadomienia i jak ich się pozbyć?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-01-2020 09:23 PM
@okrutnikk, jeżeli dana aplikacja ma włączone powiadomienia, ale wyciszone są wszystkie dźwięki powiadomień dla tej aplikacji to informacja o takich powiadomieniach będzie pojawiać się właśnie w sekcji Ciche powiadomienia. Mam takie powiadomienia ustawione np. dla skrzynki pocztowej, gdzie otrzymuję mnóstwo wiadomości. Nie chcę otrzymywać powiadomień dźwiękowych co chwilę i wystarczy mi informacja na górnej belce, że coś nowego pojawiło się w poczcie. Niektóre fabryczne aplikacje zostały ustawione właśnie w taki sposób jak np. aplikacja pogodowa widoczna na Twoim zrzucie ekranowym.
03-01-2020 08:32 PM — edytowano 03-01-2020 08:35 PM
@okrutnikk, Witaj na forum. Nie ma możliwości wyłączenia informacji o cichym powiadomieniu, ale istnieje inne rozwiązanie. Funkcja ta została wprowadzona wraz z Androidem 10. Ciche powiadomienie to takie, które pojawia się bez jakiegokolwiek dźwięku oraz ikony na ekranie blokady. Informację o cichym powiadomieniu można usunąć poprzez zmianę jego sposobu pojawiania się z Cichy na Alert lub całkowicie wyłączając powiadomienia z odpowiedniej grupy.
03-01-2020 09:23 PM
@okrutnikk, jeżeli dana aplikacja ma włączone powiadomienia, ale wyciszone są wszystkie dźwięki powiadomień dla tej aplikacji to informacja o takich powiadomieniach będzie pojawiać się właśnie w sekcji Ciche powiadomienia. Mam takie powiadomienia ustawione np. dla skrzynki pocztowej, gdzie otrzymuję mnóstwo wiadomości. Nie chcę otrzymywać powiadomień dźwiękowych co chwilę i wystarczy mi informacja na górnej belce, że coś nowego pojawiło się w poczcie. Niektóre fabryczne aplikacje zostały ustawione właśnie w taki sposób jak np. aplikacja pogodowa widoczna na Twoim zrzucie ekranowym.
05-01-2020 10:52 AM
Rozumiem. Teraz wszystko jasne. Dziękuję panowie za odpowiedzi.
05-01-2020 02:18 PM
@okrutnikk, nie ma sprawy. Zachęcam do kolejnych odwiedzin forum i w razie potrzeby do zadawania kolejnych pytań lub do udzielania pomocy innym użytkownikom
02-04-2020 06:57 AM
A ja na Samsung S10 nie mogę właśnie dla skrzynki pocztowej ustawić cichych powiadomień. Mam tylko opcje "pokaz powoadomienia " i żadnej możliwości wybrania czy chce dźwięk czy nie. Więc maile przychodzą do mnie z dźwiękiem, co jest irytujące, bo jest ich bardzo dużo.
Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem. Korzystam z e-mail systemowego wersja. 6.1.11.6
02-04-2020 02:15 PM
@Agnieszka_zi, Czy w ustawieniach powiadomień wyświetlają się kategorie ? Po wejściu w jedną z nich powinna pokazać się opcja wyciszenia powiadomień.
02-04-2020 02:33 PM
Miałam zaznaczone wszystko jak na zdjęciu, ale nie miałam zaznaczonych kategorii. Teraz wygląda to u mnie tak,jak poniżej. Chyba powinno być ok.
02-04-2020 02:40 PM
Tylko doprecyzuję Aby wszystkie maile przychodziły bez dźwięku należy wejść w opcję "Nowe wiadomości", nie zaś "Nowe e-maile od kontaktow VIP" i zaznaczyć opcję "Cichy".
02-04-2020 02:50 PM