Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ładowanie indukcyjne Note 10

(Temat utworzony: 27-02-2021 05:04 PM)
2435 Wyświetlenia
wAzQs
First Poster
Opcje

Witam, posiadam Nota 10 i podczas ładowania indukcyjnego na ładowarce samsung qi epn 5200 z telefonu wydobywają się piski, niezależnie czy telefon jest ładowany zwykłym czy tez szybkim ładowaniem bezprzewodowym. Miałem okazję przetestować ładowanie na ładowarce od GC arijuice i problem też występował. Dodam że u żony na samsungu s9 ten problem niewystepuje. 

Czy to tak ma być czy cos złego dzieje się z telefonem? Problem jest trochę upierdliwy głównie wieczorem gdy jest cicho. 

0 Like
7 Odpowiedzi
Adam81
Explorer
Opcje
ja na n10plus na żadnej z trzech różnych ładowarkach z alleg nie mam żadnych tegontypu problemu, dwa różne typy ninkinga trzeciej nie pamiętam , za to s7 piszczy przy ładowaniu indukcyjnym
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Menbers_x7RLx97 Witaj! jeśli pojawia ci się to tylko w szybkim ładowaniu bezprzewodowym to jest to wentylatorek umieszczony w ładowarce. Normalny objaw. Wyłącz szybkie ładowanie bezprzewodowe i powinno być cicho. Druga opcja piszczenia to ładowarka impulsowa.

Screenshot_20210227-181609_Device care.jpg

0 Like
wAzQs
First Poster
Opcje

Ten dzwiek wydobywa się z telefonu a nie z ładowarki. W dodatku występuje w trybie szybkim jak i w normalnym. Przetestowałem na dwóch różnych ładowarkach indukcyjnych i problem za każdym razem się powtarza. 

0 Like
wAzQs
First Poster
Opcje

Na s9 tez nie występuje ten problem. Pytanie czy moj note 10 jest wpełni sprawny. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A sprawdzałeś inną ładowarkę podłączając pod indukcję?
0 Like
wAzQs
First Poster
Opcje

@_Technik_  napisał(a):
A sprawdzałeś inną ładowarkę podłączając pod indukcję?

Tak, to nie problem ładowarki. Te piski czy też "ćwierkanie" słychać z telefonu. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@wAzQs. Po konsultacji z kolegami z serwisu z Samsunga. Twierdzą że taki cichy pisk może wydawać cewka odbiorcza w telefonie.(niektóre modele tak maja) Jeśli problem będzie się nasilał każą oddać telefon do serwisu.