Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z wyświetlaniem kolorów w z flip 3

(Temat utworzony: 13-06-2023 09:03 PM)
361 Wyświetlenia
thia248
Apprentice
Opcje

Witam, może ktoś wie w czym problem. Ekran telefonu wyświetla strasznie blade kolory i wygląda to jakby nie wyświetlał koloru czarnego. Problem znika po rozjaśnieniu ekranu na maksa. Zaczęło się to po jednej z aktualizacji, ale znikną z następną. Niestety po kilku dniach problem wrócił. Próbowałam już zmienianie ustawień, filtry kolorów i ochrony wzroku. Reset telefonu też nic nie dał. Może warto też zaznaczyć, że przy odpalaniu telefonu kolory są normalne i po kilku sekundach dopiero bledną. Chcę wiedzieć czy to problem ze strony aktualizacji i musze poczekać na następną, czy to jednak wyświetlacz już pada i trzeba do serwisu? Może ktoś się orientuje ile by to kosztowało? Mam telefon dopiero niecałe dwa lata (w październiku miną) i szkoda mi telefonu, który serio świetnie się sprawuje poza tym. Wspomnę też, że telefon nigdy mi nie spadł ani nie został zalany.

8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thia248  Witam 

Proszę wrzucić zdjęcia z widocznym zjawiskiem na LCD.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thia248, co rozumiesz pod pojęciem reset telefonu? Czy przywracałeś ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej?

thia248
Apprentice
Opcje
Pierwsze zdjęcie jest kiedy jasność jest zmniejszona na minimum a drugie kiedy jest na maksaIMG_0032_1000000030_1686688186.jpgIMG_0033_1000000029_1686688180.jpg
thia248
Apprentice
Opcje
Nie, chodziło mi o zwykle ponowne uruchomienie telefonu oraz wipe cache partition w menu serwisowym
thia248
Apprentice
Opcje
Normalnie przy jasności na minimum nawet kolory były dalej bardzo żywe
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, bardzo kluczową jest odpowiedź na pytanie @mirudo24, ponieważ kopia zapasowa po resecie może przywrócić błędy mogące powodować takie zjawisko.

Jeśli jednak kopia nie była przywracana i reset nie pomógł , to pozostaje wizyta w autoryzowanym serwisie w celu weryfikacji usterki
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thia248, wykonaj hard reset bez kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym zgodnie z tym co napisał @W99.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@thia248  napisał(a):
Pierwsze zdjęcie jest kiedy jasność jest zmniejszona na minimum a drugie kiedy jest na maksaIMG_0032_1000000030_1686688186.jpgIMG_0033_1000000029_1686688180.jpg

Według mnie wygląda to na usterkę wyświetlacza. Dodatkowo w lewym dolnym rogu jest czarna plama, co wskazuje na uszkodzenie mechaniczne.