Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszenie telefonu

(Temat utworzony: 12-07-2021 02:40 PM)
2790 Wyświetlenia
Ambrozia
Journeyman
Opcje
Witam. Od dwóch dni mam problem z zawieszeniem telefonu. W czasie używania,  nagle się zawiesza.  Po 2min wyłącza i ponownie się uruchamia.  Zrobiłam reset.  Przywróciłam do ustawień fabrycznych. Problem nie zniknoł. Dodatkowo przy uruchomieniu gry, mało wymagającej,  nagrzewa się telefon.  Mam Samsung A51. Dzięki za pomoc
13 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ambrozia  Witam

Czy reset odbył się w sposób przedstawiony tak jak w poradnikach pod poniższymi linkami?

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5... 

Czy po zresetowaniu została przywrócona kopia zapasowa urządzenia?

Ambrozia
Journeyman
Opcje
Nie robiłam z powyższej instrukcji. Zrobiłam ogólny reset ( przywrócenie do ustawień fabrycznych). Nie przywracałam kopi zapasowych bo ich nie robiłam
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ambrozia  Można jeszcze spróbować wykonać Hard Reset według tych instrukcji.

Czy telefon jest zaktualizowany do najnowszej wersji oprogramowania?

Jeżeli mimo resetu telefon często się zawiesza i ponownie uruchamia przy zwykłym korzystania z niego to może być jakaś usterka sprzętowa.

Ambrozia
Journeyman
Opcje
Też mi się tak wydaje że jednak jest ta usterka sprzętowa chociaż aktualizacje są robione na bieżąco. Telefon od półtora roku chodzi non stop 24h/7.
Spróbuję zrobić jeszcze hard reset
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ambrozia  Proszę zatem spróbować, bez przywracania kopii zapasowej i poinformować jak sytuacja wygląda :smiling-face:

Ambrozia
Journeyman
Opcje
Przy A51 czy mam nacisnąć 3 przyciski aby wejść tryb recovery?
Ambrozia
Journeyman
Opcje
Ok
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Ambrozia Wszystko jest opisane w podanych linkach. Najpierw Podłączamy kabel do komputera i wciskamy przycisk zasilania i pogłaśniania.