Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zacinanie sie a70

(Temat utworzony: 19-03-2021 06:14 PM)
1396 Wyświetlenia
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
Ponownie zadaje pytanie czy wam galaxy a70 dziala sprawnie, bo mój co chwile łapię ścinki i spowolnienia. Włączenie trybu bezpiecznego nie pomaga. Około miesiąca temu zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych lecz nic to nie dało. Tez tak macie? Telefon kupiłem w rtv euro agd z outletu z uszkodzonym opakowaniem wiec telefon zapewne upadł z pewnej wysokości co moglo by go może uszkodzić wiec zastanawiam się czy nie dać go do serwisu 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@UżytkownikJa Witaj Jeśli pełny reset nie pomaga. Wada może leżeć po stronie płyty głównej. Mieliśmy parę takich dziwnych przypadków z A70 w serwisie. Jeśli masz gwarancję zrób sobie kopię zapasową danych i oddaj telefon do serwisu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

20 Odpowiedzi
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@UżytkownikJa Witaj Jeśli pełny reset nie pomaga. Wada może leżeć po stronie płyty głównej. Mieliśmy parę takich dziwnych przypadków z A70 w serwisie. Jeśli masz gwarancję zrób sobie kopię zapasową danych i oddaj telefon do serwisu.
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
No dobra czyli wina może być po stronie płyty głównej jednak benchmarki pokazują mi normalny wynik 🤔
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Benchmarki to tylko cyfry które coś pokazują. Uwierz że dziwne sytuację już mieliśmy z A70. Druga wada tego modelu tak jak i w A40. To taśma która łączy układ ładowania jest strasznie napięta. Możesz jeszcze spróbować zrobić z klawiszy pełny Hard Reset i zobaczyć czy będzie poprawa?
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
W takim razie wysle telefon do serwisu. Mam tylko nadzieje ze mi to naprawią🤨. Dzięki za rade 👍
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Mam nadzieję że też po naprawie nie będziesz już miał z nim problemów.
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
A i jeszcze dodam jakby to miało coś zmienić. Co jakiś czas (tak raz na dobę) telefon dziala normalnie. Nic się nie zacina, animacje są płynne i ogolnie działa bardzo satysfakcjonująco, a nagle tak z niczego jest spowolnienie i z powrotem wracają problemy z nim.
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
A i taki reset co pisales tez robiłem
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Zgadza się może być jakaś dziwna usterka i będzie się tak objawiać. Zazwyczaj wynieniana jest płyta główna jeśli oprogramowanie nie pomaga.
UżytkownikJa
Pioneer
Opcje
To jeszcze się zapytam :face-with-tears-of-joy: Ile czasu powinna zająć taka naprawa?