20-08-2022
11:56 AM
– ostatnio edytowany
20-08-2022
08:36 PM
przez
OleksiiA
Witam, mam pewien problem z moim A52s 5g. Raz na jakiś czas wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Wyświetlacz działa, bo jeżeli używam przycisków to pojawia się wszystko na ekranie, tak samo jak np. ktoś dzwoni, są wszystkie animacje, ale nic nie mogę zrobić, ponieważ nie działa dotyk. Jedyna opcja to restart telefonu przy pomocy przycisków głośności i zasilania. Odczekanie dłuższej chwili również nic nie daje, tylko restart pomaga i później telefon chodzi tak jak powinien. Dodam, że sprawdzałem już czy to może być od szkła lub foli, ale na czystym wyświetlaczu również występuje ten problem. Czy ktoś miał podobny problem?
31-08-2023 12:28 PM
W moim Samsung Galaxy A52s 5g nie działa dotyk.
Wyswietlacz jest w pełni sprawny - wszystko wyświetla. Po ostatnim wyjsciu do sklepu przy lekkim deszczu - telefon był całkowicie schowany w zasuniętej kieszeni. Wracając zauważyłem, że nie działa dotyk. Telefon upadł mi kiedyś ale było to około 5 miesiący temu, powstały małe pajączki na ekranie ale dotyk cały czas normalnie, w pełni działał i nigdy nie było problemu. Telefon posiada ochronę wodoszczelną IP. Próbowałem włączyć telefon w trybie awaryjnym, aby wykluczyc wpływ obcych aplikacji na problem z dotykiem - ale niestety dalej problem istniał. Robiłem też soft i hard restart do ustawien fabrycznych. Czasami po zrobieniu soft i hard restartu dotyk w pełni działa na 2-3 minuty po czym przestaje. Czy miał ktoś podobny problem w tym modelu? Co może być tego powodem?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
31-08-2023 12:30 PM
Zapewne wystąpiła usterka sprzętowa wyświetlacza. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Ze względu na uszkodzenie mechaniczne naprawa będzie płatna.
Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
02-12-2023 08:54 AM
04-12-2023 09:04 AM
@patryk1199, wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
05-06-2024 01:39 PM
31-07-2024 04:17 PM
01-08-2024 02:32 PM
@galaxya52999 Hej! Interpunkcja pomogłaby tutaj zrozumieć co dokładnie jest problemem.
Jeżeli kupiłeś sprzęt z uszkodzonym ekranem i wymieniałeś go, to jeżeli było to robione poza autoryzowanym serwisem to trzeba się spodziewać problemów. Co do baterii i ile działa, to wszystko zależy od sposobu wykorzystania. Jeżeli katujesz sprzęt to nie ma co liczyć na więcej niż 10-12 godzin działania.
27-10-2024
02:32 PM
– ostatnio edytowany
28-10-2024
07:59 AM
przez
OleksiiA
Proste pytanie, urwał mi się pisany tekst posta, jak go odnaleźć, to ważne dla mnie, a nie otrzymuję odpowiedzi, ludzie!!!, litości, chcę odnaleźć tekst, który uciekł mi spod palca w trakcie pisania, litości czy można prościej zapytać???😥😰😪
28-10-2024 08:00 AM
@Antoni_S, gdzie dokładnie ten tekst był pisany, w jakim oknie/aplikacji i w jakich okolicznościach zniknął?