Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlacz nie reaguje na dotyk A52s 5g

(Temat utworzony: 20-08-2022 11:56 AM)
19980 Wyświetlenia
jamsza95
Explorer
Opcje

Witam, mam pewien problem z moim A52s 5g. Raz na jakiś czas wyświetlacz nie reaguje na dotyk. Wyświetlacz działa, bo jeżeli używam przycisków to pojawia się wszystko na ekranie, tak samo jak np. ktoś dzwoni, są wszystkie animacje, ale nic nie mogę zrobić, ponieważ nie działa dotyk. Jedyna opcja to restart telefonu przy pomocy przycisków głośności i zasilania. Odczekanie dłuższej chwili również nic nie daje, tylko restart pomaga i później telefon chodzi tak jak powinien. Dodam, że sprawdzałem już czy to może być od szkła lub foli, ale na czystym wyświetlaczu również występuje ten problem. Czy ktoś miał podobny problem? 

38 Odpowiedzi
onyxwat
First Poster
Opcje

W moim Samsung Galaxy A52s 5g nie działa dotyk.
Wyswietlacz jest w pełni sprawny - wszystko wyświetla. Po ostatnim wyjsciu do sklepu przy lekkim deszczu - telefon był całkowicie schowany w zasuniętej kieszeni. Wracając zauważyłem, że nie działa dotyk. Telefon upadł mi kiedyś ale było to około 5 miesiący temu, powstały małe pajączki na ekranie ale dotyk cały czas normalnie, w pełni działał i nigdy nie było problemu. Telefon posiada ochronę wodoszczelną IP. Próbowałem włączyć telefon w trybie awaryjnym, aby wykluczyc wpływ obcych aplikacji na problem z dotykiem - ale niestety dalej problem istniał. Robiłem też soft i hard restart do ustawien fabrycznych. Czasami po zrobieniu soft i hard restartu dotyk w pełni działa na 2-3 minuty po czym przestaje. Czy miał ktoś podobny problem w tym modelu? Co może być tego powodem?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zapewne wystąpiła usterka sprzętowa wyświetlacza. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Ze względu na uszkodzenie mechaniczne naprawa będzie płatna.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

patryk1199
First Poster
Opcje
Mam problem z zasięgiem w-f i bluetooth
Jak dzwonie do kogoś to trzeszczy w głośniku i mnie też nie słychać zasiek znika i się pojawią co chwilę
W-f nie można włączyć na urządzeniu tak samo jak bluetooth 1701503619097.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@patryk1199, wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Jeżeli problem pozostanie to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
asp5
First Poster
Opcje
Taaak...tylko kosztuje jeszcze raz tyle.....🙈
0 Like
galaxya52999
First Poster
Opcje
A52 5g kupiony z rozwalonym ekranem. Ekran wymieniony po wymianie zrobiony hard reset chodził perfekcyjnie jeden dzień dzień drugi telefon żyje własnym życiem wyłączenie włączenie dziala perfekcyjnie godzina/dwie nie działa dotyk reset poprzez wył i -VOL dziala perfekcyjnie co kropla wody na ekranie i nie zrobimy już nic chyba że zresetujemy z kropka wody to wtedy dziala za każdym razem po restarcie jest perfekcyjnie nie zależy od tego co robię w ustawieniach chyba już każdej kombinacji próbowałem + ile w tych telefonach trzyma bateria bo też jest dla mnie kłopotliwe ładowanie co 12 h
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@galaxya52999 Hej! Interpunkcja pomogłaby tutaj zrozumieć co dokładnie jest problemem.
Jeżeli kupiłeś sprzęt z uszkodzonym ekranem i wymieniałeś go, to jeżeli było to robione poza autoryzowanym serwisem to trzeba się spodziewać problemów. Co do baterii i ile działa, to wszystko zależy od sposobu wykorzystania. Jeżeli katujesz sprzęt to nie ma co liczyć na więcej niż 10-12 godzin działania.

0 Like
Antoni_S
First Poster
Opcje

Proste pytanie, urwał mi się pisany tekst posta, jak go odnaleźć, to ważne dla mnie, a nie otrzymuję odpowiedzi, ludzie!!!, litości, chcę odnaleźć tekst, który uciekł mi spod palca w trakcie pisania, litości czy można prościej zapytać???😥😰😪

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Antoni_S, gdzie dokładnie ten tekst był pisany, w jakim oknie/aplikacji i w jakich okolicznościach zniknął?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like