Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Stukanie w telefonie

(Temat utworzony: 02-04-2022 09:53 PM)
3463 Wyświetlenia
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Czy w waszych samsung a53 5g jak nim potrzęsiecie też coś grzechocze jakby coś luźnego "latalo" pod tylną obudową?

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lidka000000  Witam

Tak, nie ma się czym przejmować to optyka aparatu.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
Sevven
Pathfinder
Opcje
Hejka
Przyłóż ucho w okolice aparatów i potrzasnij delikatnie, jeżeli dźwięk wydobywa się stamtąd to jest to stabilizacja obiektywu. Nie masz się czym martwić.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Lidka000000  Witam

Tak, nie ma się czym przejmować to optyka aparatu.

Rozwiązanie
Sevven
Pathfinder
Opcje
Hejka
Przyłóż ucho w okolice aparatów i potrzasnij delikatnie, jeżeli dźwięk wydobywa się stamtąd to jest to stabilizacja obiektywu. Nie masz się czym martwić.
Lidka000000
Pioneer
Opcje
Tak ewidentnie przy aparacie to słychać. Jak grzechotka glosne. Bardzo dziękuję, bo się przestraszyłam że coś się popsuło.
Sevven
Pathfinder
Opcje
Proszę bardzo.
mgmarcin
First Poster
Opcje
W moim A53 5G również to zauważyłem, raczej usłyszałem i jestem prawie pewien, że na początku, 3 miesiące temu, nie było tego dźwięku...
To naprawdę jest normalne?
Może wiecie też, jak optyka tu jest zawieszona, czytałem, że są różne sposoby, magnesy, sprężynki itp...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mgmarcin, jeżeli aparat funkcjonuje prawidłowo to nie ma powodu do obaw. Jeżeli jednak uważasz, że dźwięk wydobywający się z telefonu jest zbyt głośny to warto odwiedzić punkt serwisowy.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

przemas1964
First Poster
Opcje
Wlacz aparat i jeszcze raz potrzasnij jeśli przestało to optyka :smiling-face:
0 Like
MateuszZCH1408
First Poster
Opcje

Witam. Czy to stukanie w aparacie powinno być aż tak luźne ze słychać  je jak przechyla się telefon np z prawej na lewą? Bez wysiłku . Tak jakby był całkiem luźny 

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MateuszZCH1408, w moim S23 ciut słychać nawet po dość delikatnym przechylaniu. Czy aparat oprócz tego działa sprawnie?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.