23-10-2023
12:55 PM
– ostatnio edytowany
23-10-2023
01:19 PM
przez
OleksiiA
Telefon A53 kupiony w PLAY w Grudniu 2022 roku. Mamy Październik 2023 i telefon nie jest zdatny do użytku. Kompletny bubel. Spuchnięta bateria co spowodowało wygięcie wyświetlacza. Dodatkowo nie działa prawidłowo mikrofon i pokazuje błąd kamery. Oddany w salonie Play w Gdyni do naprawy w ramach gwarancji. Dziś 23.10.2023 dostaję informację, że mam zapłacić za naprawę 750 zł bo gwarancja na baterię wynosi 6 m-cy 🙂 i serwis nie uznał gwarancji bo to uszkodzenie mechaniczne. Czyli rozumiem ,ze Samsung świadomy wad swoich baterii i ich puchnięcia odmawia naprawy w ramach gwarancji? Sprawę skieruję do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. Tel do serwisu : 22 726 38 10.
W Play poinformowano mnie ,że gwarancja na cały telefon łącznie z niewymienna baterią wynosi 24 mce. Generalnie jest to jeden wielki skandal.
18-09-2024
10:53 AM
– ostatnio edytowany
18-09-2024
12:07 PM
przez
OleksiiA
Witam mam identyczny problem, spuchnieta bateria, w serwisie uznano reklamacje. Jednak kiedy otrzymałam telefon okazało sie że w serwisie uszkodzono matryce, na ekranie widać migające pasy linie na całej długości ekranu. W tym samym dniu w którym telefon przyszedł oddaliśmy go z powrotem na reklamacje. Pracownik przyjmujący telefon w sklepie zrobił własne zdjecia potwierdził wystepowanie wady, mamy własne zdjęcia i film potwierdzajacy wystepowanie wady. I włąsnie dzisiaj otrzymuje odpowiedź ze serwis nie widzi żadnego problemu z ekranem, No cuda sie dzieją. Serwis sobie zakpił, podczas naprawy uszkodzono matryce i w takim stanie oddano telefon i umyto ręce
18-09-2024 02:17 PM
@Members_I5bzCIA, Złóż reklamację ponownie. Ewentualnie spróbuj to załatwić bezpośrednio z serwisem.
18-09-2024 02:47 PM
Na razie czekam mam tylko informacje na maila o odrzuceniu reklamacji, gdzie serwis nie zauważył uszkodzenia. Czekam jak telefon dotrze do sklepu, bo tym razem zażyczyłam sobie odbiór w sklepie, i dopiero tam mogę złożyć ponownie reklamację, a czas płynie.
18-09-2024 03:33 PM
@Members_I5bzCIA Generalnie reklamację najlepiej składać bezpośrednio w serwisie, bądź skontaktować się ze wsparciem technicznym:
https://www.samsung.com/pl/support/contact/
18-09-2024 04:36 PM
Oczywiście jednak problem zaczął się od spuchniętej baterii i dlatego trafiłam do tego posta, zgodnie z radami zgłosiłam naprawe z rekojmi. Sklep wysłał do serwisu, serwis odesłał telefon z wymieniona baterią ale z uszkodzona matrycą co potwierdził pracownik sklepu przyjmujący telefon ponownie. dosłownie odebrałam telefon od kuriera natychmiast pojechałam do sklepu. Pracownik potwierdził wade zrobił własne zdjęcia i odesłał do naprawy i po czasie dostaje odpowiedź na maila że w serwisie, wady nie stwierdzono. Kabaret serwis podczas jednej naprawy uszkodził telefon, pracownik sklepu przyjął sprzęt ponownie bo widział wadę.