Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A33 nie przyjmuje rozmów przychodzących

(Temat utworzony: 11-01-2023 10:00 PM)
2143 Wyświetlenia
whir
Apprentice
Opcje
Witam wszystkich.
Mam problem z Samsungiem A33, który nie przyjmuje rozmów przychpdzących (losowo). Nie można się dodzwonić ale działają wychodzące i sms w obie strony. Jest net. Wszystkie ustawienia przewalone. Karta wymieniona.
Jedyny dziwny dzinks: jak jest ten moment, że nie przyjmuje rozmowy (dzwoniący dostaje komunikat: poza zasięgiem lub wyłączony...): jak wyłącze WiFi to kolejna próba jest udana! Ustawienia sieciowe zresetowane, Cache wipe zrobione, pogmerane we wszystkich ustawieniach przez support samsunga.
Został mi tylko hard reset. Ktoś może ma jakiś pomysł? Na myśł o hard resecie mam mdłości :face-with-tears-of-joy: 
0 Like
27 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@poirytowany, spróbuj wykonać zabiegi Wipe Cache Partition oraz Repair Apps: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Mariusz1986
First Poster
Opcje

Witam,

posiadam #A52 dual sim i od pewnego czasu nie można się do mnie dodzwonić na jedną z kart sim. Komunikat abonent niedostępny. Jedyną opcją jest przekierowanie na drugą sim. Mam powyłączane wszystkie volte, vowifi itp.. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić. Wszystko działa ok jeśli wyciągnę jedną z kart sim. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Mariusz1986 Zamień karty miejscami i sprawdź czy teraz problem nie będzie występował z drugą kartą. O ile to możliwe przetestuj je na innym urządzeniu. Jeżeli okaże się, że problem leży w karcie SIM - kontaktuj się z operatorem w celu jej wymiany.

Możesz też na wszelki wypadek zrobić czyszczenie partycji cache. Żadne dane nie zostaną usunięte. Podłączasz telefon do komputera kablem USB (inaczej nie wejdziesz do recovery w Androidzie 13) i podążaj za poradnikiem:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

kaszkamen
Student
Opcje
Mam telefon Samsung galaxy a52s5g. Od kilku dni nie przychodzą do mnie połączenia. Mam włączony głos, nie mam włączonego trybu nie przeszkadzać, a żeby zobaczyć, czy ktoś do mnie dzwoni muszę odblokować telefon i pokazuje mi się tylko mała sluchawka w lewym górnym rogu. Nie wiem co mam z tym zrobić.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wyzerować preferencje aplikacji. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Zeruj preferencje aplikacji.

Juleczqa
Navigator
Opcje
Sprawdź ustawienia blokady ekranu: Upewnij się, że ustawienia blokady ekranu nie blokują połączeń przychodzących. Aby to zrobić, przejdź do Ustawień -> Blokada ekranu -> Opcje blokady ekranu. Upewnij się, że opcja "Zezwól na połączenia przychodzące" jest włączona.

Sprawdź ustawienia sieci: Sprawdź, czy telefon ma połączenie z siecią. Upewnij się, że ustawienia sieci są ustawione na tryb automatyczny. Aby to zrobić, przejdź do Ustawień -> Sieci komórkowe -> Tryb sieci i wybierz "Automatyczny".

Sprawdź ustawienia aplikacji: Upewnij się, że aplikacje, takie jak blokowanie połączeń lub filtr połączeń, nie blokują połączeń przychodzących. Aby to zrobić, przejdź do Ustawień -> Aplikacje -> Zarządzanie aplikacjami i sprawdź, czy jakakolwiek aplikacja blokuje połączenia przychodzące.
kaszkamen
Student
Opcje
Pomogło, dziękuję:)
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kaszkamen, cieszę się, że problem został rozwiązany. W razie dodatkowych pytań lub wątpliwości pisz śmiało.