Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung A33 nie przyjmuje rozmów przychodzących

(Temat utworzony: 11-01-2023 10:00 PM)
2097 Wyświetlenia
whir
Apprentice
Opcje
Witam wszystkich.
Mam problem z Samsungiem A33, który nie przyjmuje rozmów przychpdzących (losowo). Nie można się dodzwonić ale działają wychodzące i sms w obie strony. Jest net. Wszystkie ustawienia przewalone. Karta wymieniona.
Jedyny dziwny dzinks: jak jest ten moment, że nie przyjmuje rozmowy (dzwoniący dostaje komunikat: poza zasięgiem lub wyłączony...): jak wyłącze WiFi to kolejna próba jest udana! Ustawienia sieciowe zresetowane, Cache wipe zrobione, pogmerane we wszystkich ustawieniach przez support samsunga.
Został mi tylko hard reset. Ktoś może ma jakiś pomysł? Na myśł o hard resecie mam mdłości :face-with-tears-of-joy: 
0 Like
27 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, tylko pozostaje reset to do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii zapasowej.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Na początku proszę sprawdzić czy jest włączone VoLTE? Jeśli tak to proszę je wyłączyć. Po drugie proszę wejść w USTAWIENIA - APLIKACJE - APLIKACJE SYSTEMOWE - POŁĄCZ - DOMYŚLNA PAMIĘĆ - WYCZYŚĆ DANE Screenshot_20230112_002117_Settings.jpg
whir
Apprentice
Opcje
VoLTE wyłączone.
To drugie deczko inaczej u mnie ale znalazłem jak na scr i było coś zagnieżdzone w danych i pamięci podręcznej. Wymazałem. Jutro zobaczymy czy pomogło.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
W takim razie proszę dać znać czy pomogło?
0 Like
whir
Apprentice
Opcje
Nie pomogło. Problem wciąż ten sam. Jak się zwiesi a wifi jest wł., to po wył. WiFi, problem znika. 😕
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To nie wykluczone że jest jakiś problem z oprogramowaniem, więc zostaje tylko pełny reset telefonu
0 Like
whir
Apprentice
Opcje
Obawiam się, że po godzinach roboty z full resetem problem i tak zostanie....
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
A proszę zobaczyć czy to będzie występować w Trybie bezpiecznym?
0 Like
Ergon2137
First Poster
Opcje
Witam, Samsung galaxy a53 5g po jednej z aktualizacji, na telefon nie mozna sie dodzwonić ( nie ma sygnału, a po krótkiej chwili włącza sie poczta głosowa), telefon został oddany do serwisu gdzie została wymieniona płyta główna, telefon wrócił z serwisu ale problem nadal występuje, wysłałem telefon ponownie do serwisu ale stwierdzili że telefon jest sprawny (co jest nieprawdą), telefon wysyłany przez salon Orange, została wymieniona również karta SIM, ale to również nie rozwiązało problemu, VoLTE jest wyłączone, po przełożeniu karty SIM do starego telefonu (Samsung J7 2017), wszystko działa jak należy, gdzie szukać dalej problemu? Co mam zrobić?
0 Like